Wauw.. Een Mustread; “Na de Brand -Jane Casey” Dit smaakt naar meer.

Na de Brand – Jane Casey

Auteur: Jane Casey9200000057065383

Uitgever: Ambo|Anthos

  • Nederlandstalig
  • 336 pagina’s
  • 9789026335082
  • juli 2016

De Achterflap

“Ik ben nergens Veilig meer “

Na de brand’ is een spannende thriller van Jane Casey. Voor fans van Simone van der Vlugt en Nicci French.

Na een grote brand in een flatgebouw in Londen worden Maeve Kerrigan en haar collega’s opgeroepen. De zaak ligt gevoelig – niet vanwege het feit dat de brand was aangestoken of omdat meerdere bewoners om het leven zijn gekomen, maar vanwege het lichaam dat gevonden is op het parkeerterrein direct naast het gebouw. Het lijkt erop dat politicus Geoff Armstrong werd verrast door de brand en in paniek uit het gebouw is gesprongen.

 Maar waarom was deze rechtse politicus eigenlijk aanwezig in het verpauperde Maudling Estate? Terwijl Maeve en haar collega Derwent de zwaargehavende flat doorzoeken, stuiten ze op een geheime wereld op de elfde verdieping, waar iedereen wel iets te verbergen had… De spannende Maeve Kerrigan-serie (waarvan de delen los van elkaar te lezen zijn) kenmerkt zich door sterke personages en intrigerende zaken. Lees ‘Na de brand’ en raak verslaafd!

“Wanhoop, dacht ik . Dat is wanhoop . Ik voelde geen medelijden met hem’

Mijn Mening

“Hij begon pas voor zijn leven te vrezen toen het al veel te laat was om dat nog te redden”

Voor Na de Brand, las ik al meerdere boeken van Jane Casey. Vooral de Maeve Kerrigan serie is een favoriet bij mij, de personages staan altijd garant voor een goed verhaal en een kleine glimlach om mijn lippen.

Dat ik na het lezen van “De Jacht” mijn recensie eindig met; “Ik verwacht een vervolg en dat boek staat nu al hoog op mijn NTL lijst”  zegt genoeg neem ik aan.

Hoe fijn is het dan, dat ik dit boek van Ambo/ Anthos mag lezen en beoordelen. De mysterieuze omslag van een vrouw in een vervallen setting, pakt me. De mooie donkere kleuren en de vage uitstraling wekken mijn nieuwsgierigheid, hopelijk worden mijn vermoedens beantwoord en is dit weer een Mustread!

Wanneer je in “Na de Brand” start raak je bevangen door de rook van mysterie en de  bekende schrijfstijl van Jane Casey,  de heerlijk bekende karakters dat is puur genieten. Er  hangt een hoop mysterie in de lucht, toch proef ik al gauw ook een beetje romantiek en dat is fijn. De manier waarop Maeve en Josh om elkaar heen draaien, maakt dat ik door wil lezen en in gedachte al een heel plaatje maak. De karakters zijn weer ijzersterk door Casey neer gezet de eigenwijze Maeve Kerrigan en de botte Derwent met zijn kleine hartje, daar wil je als lezer steeds meer over weten.

Het hele boek bevat een bepaalde spanning welke zo goed opgebouwd is, dat wegleggen een dilemma is.  Elke keer raak je meer en meer betrokken bij Maeve, haar collega`s en de andere hoofdpersonages. Wanneer je denkt;” Mmm, nu gaat er dit gebeuren”, geeft Jane Casey weer een draai aan het verhaal welke je achter over doet slaan van verbazing. Menigmaal word je als lezer op het verkeerde been gezet en komt er een wending aan welke je totaal niet had verwacht en elke wending sluit weer precies aan, het maakt het verhaal compleet, dit  boek bevat echt alle ingrediënten.

Dat Na de Brand zeker  één van de beste  boeken van Jane Casey dat is voor mij een Feit.

De Jacht was al erg goed maar deze overstijgt haar kunnen. De laatste bladzijdes heb ik nagelbijtend zitten lezen, want dit  boek heeft een staartje … daar ben je na het dicht slaan nog van onder de indruk. Na de Brand bevat alles wat een goede thriller nodig heeft; Spanning, Psychologie, Romantiek en Emotie. Ik sloeg het boek dicht met een brok in mijn keel, het einde was onverwacht, adembenemend en voorzien van een sterk staaltje emotie. Wat een pracht schrijfstijl heeft deze schrijfster. Nu maar hopen dat er gauw een vervolg geschreven wordt,  met Maeve en Josh in de hoofdrol want je moet wel van deze karakters gaan houden en dat ik deze ga lezen dat is waarschijnlijk geen verrassing!!

  • Plot      5 *****
  • Spanning   5*****
  • Psychologie 5****
  • Leesplezier 5*****
  • Schrijfstijl 5*****

Ja, Na de Brand is een Mustread voor alle liefhebbers van Karin Slaughter en Harlen Coben  is Jane Casey echt een aanrader.

Lieve Leesgroet Moon

 

%d bloggers liken dit: