Anita Poot- Knulst deelt met ons haar mening over; De Verzamelaar van Diana van Hal

4

Uitgever: aquaZZ
  • Nederlandstalig
  • 186 pagina’s
  • 9789491897542
  • november 2015

 

Flaptekst:

In Medford Massachusetts wordt het lichaam van een jonge vrouw ontdekt, begraven in het Middlesex Fells reservaat. Al gauw blijkt dat het om een seriemoordenaar gaat. Wanneer ze de moordenaar dood terugvinden, staan de rechercheurs voor een raadsel. Tactisch rechercheur Spencer Bennet wordt belast met de zaak.

DNA-analist Jennifer Rowley ondersteunt rechercheur Bennet met haar expertise. Samen met haar collega’s probeert ze zo snel mogelijk al het materiaal van de zaak te onderzoeken in een race tegen de klok. Er zijn nog een aantal vrouwen vermist, die waarschijnlijk in handen zijn gevallen van deze seriemoordenaar.

Spencer en Jennifer kampen beiden met een verleden. Daardoor trekken ze naar elkaar toe, maar houden elkaar op afstand. Voor een van de twee zal zijn of haar grootste angst werkelijkheid worden.

Mijn mening:

Een boek met een donkere cover en het opschrift: ‘Een Bennet en Rowley Mysterie’ wat doet vermoeden dat er meerdere delen gaan komen. Van mij mag ze, het is een heerlijk boek om te lezen. Diana schrijft zonder moeilijke woorden en met vlotte dialogen.

De hoofdpersonages zijn sympathiek en de daders zijn ook gelijk herkenbaar als dader. Jennifer is sympathiek en doet geen ondoordachte dingen zoals in haar eentje op onderzoek gaan wat de geloofwaardigheid van het verhaal ten goede komt. Wel had er voor mij iets meer psychologische diepgang in mogen zitten, vooral de relatie tussen de stiefbroers had wat meer uitgediept mogen worden.

“Haar maag draait zich om. Waarom blijven haar voeten doorlopen? Trillend schijnt ze zichzelf bij met haar telefoon. Overal bloed!”

De spanningsboog wordt goed opgebouwd en doordat je als lezer ook informatie krijgt over wat de slachtoffers meemaken wordt het nog enger. Ik vind wel dat ook dit stukje van het verhaal iets uitgebreider  en scherper had gemogen.

De plot zit goed in elkaar en het is duidelijk dat de auteur kennis van zaken heeft. Een erg fijn debuut wat smaakt naar meer. Voor mij 3 1/2 *** waard.

Lieve Leesgroet Anita

10411898_581709818615134_7073316870675507005_n

%d bloggers liken dit: