Verkoold verleden -Maarten van Bommel & Mariska de Graauw een Mustread voor 2016

Verkoold Verleden -Maarten van Bommel & Mariska de Graauw 

 • Auteurs: Maarten van Bommel & Mariska de Graauwdownload-25
 • Nederlandstalig
 • 266 pagina’s
 • ISBN 9789463380546
 • Verschenen augustus 2016

Samenvatting:

Bij een brand in een vakantiehuis in de Achterhoek komen drie mannen om het leven. Al snel blijkt dat de gebeurtenissen van die nacht met raadsels omgeven zijn. Norma, de vriendin van een van de slachtoffers, probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Ze krijgt daarbij hulp van voormalig geheim agent Alexander Thurn en de hacker Alec. Wat volgt is een enerverende zoektocht die voor hen niet zonder gevaar zal blijken te zijn. De onderlinge verhoudingen komen zwaar onder druk te staan als duidelijk wordt dat Russische geheimagenten het op hen voorzien hebben. In de Nederlandse politiek doet intussen een nieuwe rijzende ster van zich spreken, die ingrijpende plannen heeft voor de toekomst van Nederland...

Mijn mening:

De titel intrigeerde me meteen, de cover, mooi,  maar niet thrillerachtig. Van Maarten van Bommel had ik nog nooit iets gelezen terwijl hij toch vanaf 2011 al 4 boeken heeft geschreven.

 • 2011 De Verborgen Schaduw
 • 2012 Wlass en het goud van Irina
 • 2013 De week van de Adelaar
 • 2014 Dodelijke Boslucht

Over Mariska de Graauw kan ik niet veel vinden, volgens mij is dit haar eerste boek.

Het verhaal begint met het afscheid van Thijs, die met vrienden weg gaat, zijn vriendin Norma heeft eigenlijk geen idee waar hij naar toe gaat. Wie zijn eigenlijk zijn vrienden?Thijs en Norma wonen nog niet zolang samen en zijn enorm verliefd op elkaar. Wanneer Thijs met drie vrienden in een vakantie huisje omkomt bij een brand, stort Norma haar wereld in elkaar. Langzaam klimt ze uit een diep dal omhoog en gaat op onderzoek uit.

Wat is er eigenlijk gebeurd en waarom is er alleen van Thijs een hoopje as over, terwijl de andere twee nog redelijk intact zijn? Tijdens haar zoektocht komt ze voor steeds meer raadsels te staan en wanneer ze samen met Alexander Thurn gaat spitten moeten ze dat bijna met de dood bekopen.

Het verhaal bestaat uit verschillende verhaallijnen, die in eerste instantie niets met elkaar te maken hebben. Wanneer je denkt nu weet ik het, neemt het verhaal weer een andere wending. Bijna tot het einde, bleef het voor mij een raadsel wie nu wie was en hoe de plot nu echt in elkaar stak.

Een goed in elkaar zittend verhaal, met personages “die niet zijn wie ze zijn”. Ik heb echt genoten van deze spionagethriller.

Het psychologisch gehalte is hoog en de spanning zeer zeker ook.

Voor mij een echte Mustread voor 2016.

 • Schrijfstijl:       4****
 •  Leesplezier:      5*****
 • Plot:                    4****
 • Spanning:         4****
 • Psychologie      4****

Dik verdiende vier sterren voor Verkoold verleden

Lieve Leesgroet Caro

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: