“Het Geheim van Montmartre”- Donatella Rizatti. Een Betoverend geschreven verhaal over de zoektocht naar geluk

Het Geheim van Montmartre – Donatella Rizzatimontmartre-def-200x310

Donatella Rizzati
Het geheim van Montmartre
€ 19,99
ISBN: 9789401605526

Over de Schrijfster;dona-4-byn-200x300

Donatella Rizzati studeerde Italiaanse literatuur en volgde een master Literair vertalen. Ze werkt als
copywriter, vertaler en corrector. 
Het geheim van Montmartre is haar eerste roman en is een wereldwijd succes.

“Wat vertellen je ogen over jou? Dat is wat ik na het lezen van dit boek wel zou willen weten…”

De Achterflap

Als de dertigjarige Viola haar geliefde verliest, besluit ze terug te gaan naar de stad die haar ooit zielsgelukkig maakte: Parijs. Tussen geheimzinnige trappen, pittoreske huizen en kunstenaars van Montmartre wacht de veilige haven uit haar studententijd: de kruidenwinkel van de zestigjarige Gisèle. Omringd door bloemen en planten lukt het Viola eindelijk haar verdriet en onzekerheid een plek te geven.
Maar als ze de knappe Romain ontmoet, is Viola toch nog niet klaar voor een volgende stap. Zal het haar lukken haar verleden achter zich te laten en zich open te stellen voor een nieuwe liefde?

Mijn Mening

Een prachtig omslag ligt op mij te wachten, een super romantisch plaatje op de cover van “Het geheim van Montmartre” Nieuwsgierig als ik ben pak ik het boek op en begin er in te lezen.

Vanaf het begin ben ik betoverd, betoverd door de poëtische schrijfstijl van Donatella Rizzati, de zinnen kloppen het lijkt zelfs of ze zingen. Zo mooi is het beschreven, je wordt als ware mee gezogen door de idyllische straatjes in Parijs.

“Deze niet: de brede etalage was omlijst met mauvekleurig hout met décapé- effect en bevatte een prachtig miniatuurherbarium, waarschijnlijk middeleeuws, dat geopend op een lessenaar lag en verlicht werd door een zacht licht, waar heel fijn goudkleurig stof vanaf kwam.”

Deze schrijfstijl doet iets met me, het heeft zo`n mooie toon dat je er stil van wordt. Het unieke / originele van het boek is wel dat elk hoofdstuk afsluit met een recept voor een kruidenthee met Bach remedie, wat past bij de emotie van het hoofdstuk. Of je krijgt gaande weg het hoofdstuk een tip om je chakra`s te openen en je krijgt inzichten in de iriscopie kaarten.  Heerlijk, met een glimlach om mijn lippen lees ik verder. Het boek heeft iets Spiritueels, iets heel eigens en is heel verrassend.

“.. je ogen zijn een mysterie voor me, als ik je niet zo goed zou kennen, zou ik denken dat je een of ander geheim voor me had..”

Het hoofdkarakter Viola is zoekende naar haar eigen ik, na het verlies van haar geliefde Michel, ze keert terug naar haar “Thuis” de kruidenwinkel van Madame Gisèle. De manier waarop zowel Viola als Gisèle worden beschreven zijn doortastend te noemen, als lezer leer je de dames echt kennen. Tijdens de zoektocht naar de echte Viola krijg je regelmatig een kijkje in haar verleden, in de manier hoe ze groot gebracht is en waarom ze is wie ze is.        Al blijft het hele verhaal en zijn karakters omhult met een vleugje mysterie toch krijg je een goed beeld van de karakters in het boek. Het leest heerlijk weg en de kruidenwinkel van Gisèle heeft een wel heel grote aantrekkingskracht.

Het boek is in drie delen opgebouwd, je volgt Viola tijdens haar zoektocht naar haar eigen geluk hierin moet ze verschillende hobbels nemen om het geluk weer toe te laten en de liefde weer te voelen. Je krijgt ook gaande weg het verhaal hele mooie zinnen te lezen, zinnen die je raken, woorden die iets met je doen, als je het wilt voelen/zien. Er zit onderliggend een heel mooie levensles in dit verhaal en op de manier dat die wordt beschreven komt het echt binnen. Je hebt medelijden met Viola je bemerkt herkenning, de lieve oude trouwe Gisèle die als de goede fee over haar waakt is ontroerend. Wanneer je denkt dat Viola haar leven aardig op de rails heeft komt Donatella Rizzati met een wending die het verhaal  bijna af maakt.  Deze wending en de plot maken het verhaal echt af.

Ik ben fan, want ook al lees ik liever thrillers deze schrijfstijl van Donatella Rizzati doet iets met je. Het laat je nadenken, voelen. Door de unieke manier waarop Donatella haar boek schrijft en vormgeeft kun je niet anders als concluderen deze vrouw heeft hart voor haar passie.

“Ik zal je een geheimpje verklappen, Viola; het leven kent geen logica mensen zijn niet voorbestemd om dingen te doen. Doe jezelf een plezier, hou op met zoeken naar verklaringen en leef. Dan voel je je veel beter.”

Het Geheim van Montmartre kan ik alleen maar beoordelen met 5 *****. Voor de opbouw, de twist, de karakters, de poëtische zinnen en de unieke uitstraling.             

Dik verdiend.

Lieve Leesgroet Moonphotovisi-download-4

%d bloggers liken dit: