Recensies·Recensies van Moon

Scorpio – Hilde Vandermeeren Grensoverschrijdende actie thriller

Scorpio Hilde Vandermeeren

Auteur: Hilde Vandermeere9200000057346356

Uitgever: Q

  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789021402420
  • mei 2016

Over de schrijfster;

Hilde Vandermeeren (°1970) woont met haar gezin in Torhout. Ze studeerde psychologie in Leuven en gaf ruim tien jaar les in het secundair onderwijs. Haar eerste jeugdboek verscheen in 2001. download-3Ondertussen staan er al meer dan 40 kinder- en jeugdboeken op haar boekenplank. Ruim dertig titels werden vertaald in het Deens, Duits, Spaans, Frans, Koreaans en Chinees. Ze won diverse literaire prijzen waaronder een Zilveren Griffel (2005), twee Vlag en Wimpels (2006 en 2013), een White Raven (2007) en een Boekenwelp (2007).

Sinds 2006 heeft ze van schrijven haar beroep gemaakt. In 2007 werd ze hoofdredacteur van Kits. Dat is een actualiteitenkrant voor 10-plussers, uitgegeven door De Eenhoorn.

In april 2013 verscheen Als alles duister wordt bij uitgeverij Q (onderdeel van Singel Uitgeverijen, Nederland). Haar thrillerdebuut won de Hercule Poirot Publieksprijs 2013 en stond op de longlist van de Diamanten Kogel 2013. In 2014 verscheen haar tweede thriller De toeschouwers. Haar derde thriller Stille grond, verscheen eind mei 2015, en haalde de shortlist van de Gouden Strop 2016. Haar nieuwste boek Scorpio is verschenen in mei 2016.

 Bron; http://www.hildevandermeeren.com/biografie

De Achterflap:

Na een gezinsweekend ontwaakt Gaelle in een psychiatrisch ziekenhuis in Berlijn. Ze is gewond en herinnert zich niet wat daaraan is voorafgegaan. De politie verdenkt haar van poging tot moord op haar zevenjarig zoontje. Ze weigert dat te geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Daarbij overschrijdt ze steeds meer grenzen en wordt opgejaagd wild. Michael is een huurmoordenaar in dienst van Scorpio. De organisatie ontziet niemand, wie tegen haar regels ingaat tekent zijn eigen doodvonnis. Een onomkeerbare beslissing verandert Michaels leven. De een leeft door te doden, de ander doodt om te overleven. Wat als hun wegen elkaar kruisen?

Mijn Mening

“Zijn target werd een object, een neutraal doelwit dat moest worden uitgeschakeld”

Na Stille grond is dit het tweede boek van Hilde Vandermeeren, en vond ik Stille Grond al goed ,Scorpio overtreft dit zeker. Wat een verhaal, je raakt in de ban van Michael de huurmoordenaar en de huismoeder Gaella, vanaf de eerste bladzijde pakt Vandermeeren je in en laat je niet meer los. Het leest enorm vlot en ik bemerk dat ik met moeite het boek weg leg. Het verhaal van de huismoeder Gaella is aangrijpend geschreven, je krijgt al gauw medelijden met deze vrouw,  maar toch ook een bepaalde bewondering voor haar oerkracht.

Hilde zet met Scorpio een sterke actie-misdaad thriller neer met huurmoordenaars, opdrachtgevers en de kracht van gerechtigheid. Het raakt me hoe Michael alles op alles zet en Gaella haar wil om te overleven en om gerechtigheid te krijgen. De karakters zijn ook in dit boek weer ijzersterk neer gezet door Vandermeeren, ze raken je als lezer en je voelt de angst van de moeder als ware zelf. Ook in dit boek is weinig van de Vlaamse achtergrond van Vandermeeren terug te vinden, ze schrijft erg Nederlands en een eventuele vertaling voor het buitenland sluit ik ook niet uit, het boek is grens overschrijvend geschreven, met veel actie en filmisch neergezette situaties.

De plot is verrassend maar had van mij wel iets spectaculairder mogen zijn, niet dat ik teleurgesteld ben maar ik had er meer van verwacht door de goed opgebouwde spanning valt de plot ietwat tegen. Verder heb ik met enorm veel plezier Scorpio gelezen, de karakters heb ik leren kennen en de schrijfstijl van Vandermeeren heeft mij doen genieten.

“Voor haar stond een vrouw die een aantal hordes had genomen en wist dat er nog grotere obstakels op haar weg zouden komen “

  • Spanning 4****
  • Schrijfstijl  5*****
  • Psychologie 4****
  • Leesplezier 4****
  • Plot 3***

Dik verdiende 4 sterren voor een Filmisch, grensoverschrijdend geschreven Scorpio.

Lieve Leesgroet Moon