Caroline op de YA -tour, 2 boekpresentaties op één dag

Twee YA boekpresentaties op één dag, wow wat een bof dat ik daar bij mocht zijn.

Op vrijdagmiddag 16 september werd het boek “Vergeef Haar” van Debora Elisabeth in de bibliotheek van Zierikzee gelanceerd.33

Omdat ik in deze bibliotheek werkzaam ben, was het voor mij een echte thuis wedstrijd en was ik super blij dat ik die dag mocht werken 😉

‘s Middags kwamen, bepakt en bezakt, Debora Elisabeth, haar uitgevers Inanna en Peter Leonard van den Berg van uitgeverij Ambilicious om in de bibliotheek alles in gereedheid te brengen voor de presentatie.

Debora had speciaal de YA hoek uitgekozen, omdat download-12haar boek daar thuis hoort en zij daar altijd haar boeken vandaan haalt om te lezen.

Rond half 4 liep de bibliotheek vol met belangstellenden. Een prachtige Debora werd in het zonnetje gezet en Hilda Spruit, las een stukje uit het boek van Debora voor, net als haar dochter, die een groot fan is van haar moeder. De oma van Debora mocht het eerste boek, wat ook aan haar is opgedragen, in ontvangst nemen. Na de presentatie en na alle boeken gesigneerd te hebben kon ik even rustig gaan zitten met Debora om haar te interviewen.photovisi-download-10

Als eerste vroeg ik Debora naar de prachtige cover van haar boek. Deze heeft ze zelf ontworpen en gemaakt. Ze is op internet op zoek gegaan naar mannen en vrouwen, die leken op de personages uit haar boek. Ook de trailer, die ze zelf gemaakt heeft, daar heeft ze mensen voor gebruikt die ze kende van Facebook en uit haar kennissen kring. De hele dag mochten de man en vrouw van de cover elkaar kussen, maar dat was voor de vrouw in kwestie niet zo erg, want de man op de cover was een heerlijk ding ;-). Debora heeft alle foto’s zelf gemaakt en bewerkt, hiervoor heeft ze geen specifieke opleiding gedaan, maar ze heeft er feeling voor denk ik, want de cover is echt geweldig. Een boek dat ik zeker zou oppakken in de boekhandel.

photovisi-download-12

Ik heb een interview gelezen met jou en daarin stond dat je een Zeeuwse nuchterheid bent, maar Zeeland is vrij groot, waar kom je nu echt vandaan? Debora is geboren in Vlaardingen en op haar 7de verhuisd naar Zeeland en wel naar Renesse, op haar 14de verhuisde ze naar Zierikzee, waar ze nu nog steeds woont. In de bibliotheek komt ze geregeld om boeken te lenen, maar eigenlijk alleen YA. Dit was dan ook voor haar het stekje waar ze haar boek wilde lanceren.

De roman “Vergeef Haar” heeft een paranormaal tintje, heb je daar zelf iets mee. Debora is daar te nuchter voor, denkt ze, maar haar oma, “ziet ze vliegen”, die vertelt dat er iemand naast haar staat, terwijl dat niet zo is en als Debora op bezoek gaat bij oma, zegt oma dat ze al wist dat Debora kwam. Oma was ook bij de boekpresentatie en ging glimmend van trots met het eerste boek, een gesigneerd exemplaar naar huis.

In het voorjaar van 2017 komt het tweede boek van Debora uit, “Maan”. Deze Fantasy roman img_4880klgaat over Adam een student die op een dag een meisje vindt op het strand, Maan. Het meisje reageert niet op hem en hij neemt haar mee naar huis. Maan blijkt te zijn uitgehuwelijkt aan Avior en komt van de planeet Venus. Omdat Maan niet met Avior wil trouwen is ze van de planeet Venus gesprongen en kwam zo op de aarde terecht. Avior laat het hier niet bij zitten en gaat Maan zoeken. Maan heet zo omdat haar  moeder de godin van de Maan is, maar door haar vader is zij  naar Venus ontvoerd.

Voor mij klinkt het allemaal heel mysterieus en romantisch tegelijk, ik kijk er naar uit.

Ik vroeg Debora wat ze vroeger zelf las, het antwoord was verrassend. Debora heeft tot haar 30ste geen boek aangeraakt, door haar dyslexie was schrijven en lezen altijd een valkuil. Toen haar vriendinnen “50 tinten grijs” gingen lezen, werd Debora toch wel heel nieuwsgierig na alle verhalen en besloot ze het nog eens te proberen. Binnen een paar dagen had ze alle drie de delen verslonden en wist ze dat ze toch kon lezen. Haar tienerdochter van 12 leest altijd YA boeken en zo is Debora ook die categorie gaan lezen. Thuis kijkt ze graag naar Netflix waar ze o.a. The Vampire Diaries volgt.download-2 Romantiek met Fantasy is wel haar ding. Van een vleugje erotiek, houd ze ook, maar het heftigste woord wat in “Vergeef Haar” voorkomt is tepel, dus ver onder het niveau van 50 tinten.

Toen ze de tinten had gelezen, dacht ze bij zich zelf “ik kan lezen, dus schrijven kan ik ook” en zo ontstond haar eerste boek.

Tijdens het Halloween event in Zoetermeer op 29 oktober 2016, kunnen alle bezoekers een e-book van de auteurs Debora Elisabeth, Jen Minkman en Marijke F. Jansen downloaden. “Happy Halloween” drie korte verhalen van ongeveer 5000 woorden per verhaal.

508d9b8080e5822a2a6201f4c39ae051

Verder komt er rond de kerst een e-book uit van Debora met de titel “Gekortwiekt”.

Een novelle van ongeveer 20.000 woorden, te kort, vind Deborah, om het als boek uit te brengen, maar haar uitgever Inanna vond het verhaal klaar en dus werd daarom besloten er een e-book van te maken. Inanna zei nog, “je kunt er wel meer aanplakken, maar dat maakt het verhaal er vaak niet beter op”, het was echt klaar zo.

Wanneer je meer van Debora wil weten raad ik je aan haar site te bezoeken. Ook weer een pracht site die ze zelf gemaakt heeft en onderhoud. http://www.debora-elisabeth.nl/

De trailer van haar boek “Vergeef Haar” kun je zien op youtube

trailer Vergeef haar ..

Lieve Debora heel hartelijk dank voor het interview en je openhartigheid en het stiekem laten zien van je nieuwe cover, hij wordt weer prachtig en Inanna van den Berg bedankt voor het recensie exemplaar. Ik ben enorm nieuwsgierig geworden naar het verhaal.

Het was ook super dat ik Hilda Spruit nu eens in het echt tegen kwam en kennis kon maken met de auteur Terrence Lauerhohn die al erg enthousiast aan het vertellen was over zijn aankomende nieuwe thriller Nirwana. Naar eigen zeggen wordt deze echt geweldig, dit werd beaamd door PeterLeonard, zijn uitgever. Ik ben nieuwsgierig geworden, dus Terrence ik ben nog niet klaar met jou, ik ga je opzoeken in Zeeland en kom je eens aan de tand voelen over dit nieuwe boek 😉

photovisi-download-6

Een lieve groet Caroline

%d bloggers liken dit: