Een kijkje in de Boekenkast van; Astrid de Geus

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Hoi ik ben Astrid, 31 jaar en woon in de buurt van Alkmaar. Ik heb sinds kort een MiniBieb in mijn tuin staan. Tevens werk ik als vrijwilliger in de bibliotheek, wat mij een gratis lidmaatschap heeft opgeleverd. 988685_10201918657834899_1858754932_n

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik lees al zo lang als ik me kan herinneren alleen de laatste jaren is het wel meer geworden. Ik heb wel soms last van flinke lees-dips en probeer nog steeds een manier te vinden om daar vanaf te komen.

  • Welke boeken las je vroeger?

Vroeger las ik veel de boeken van R. L. Stine. Ook heb ik veel boeken van Nicci French gelezen. 

photovisi-download-67

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Ik heb heel veel thrillers in mijn kast staan, vooral Karin Slaughter kan ik erg waarderen. Ook heb ik een aantal Chicklits erin staan voor de afwisseling.

photovisi-download-66

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Het boek met de meeste waarde is Voor Jou, ten eerste heb ik die van mijn beste vriendin voor mijn verjaardag gehad en ten tweede is het verhaal natuurlijk heel erg mooi en indrukwekkend.download-5

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Er zijn nog genoeg boeken die ik wil hebben, ik heb een flinke verlanglijst bij de webshop met het blauwe mannetje, maar één van de boeken die ik het liefste wil is het vervolg op Voor Jou.

photovisi-download-64

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Uiteraard zou ik Voor Jou aanraden, maar een ander boek dat zeker de moeite waard is, is Het Rosie Project. De humor vind ik echt geweldig en het boek leest vlot weg, ik kijk al uit naar Het Rosie Effect.photovisi-download-63

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik heb één plank met boeken die ik nog moet lezen en voor de rest heb ik het wat op kleur proberen te zetten, maar eigenlijk moet er weer eens opnieuw doorheen. Boeken van dezelfde hoogte naast elkaar zetten schijnt een rustig zicht te geven.

photovisi-download-68

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Ik woon samen met mijn vriend en hij leest vrijwel nooit, hooguit in de vakantie. Dus in feite is mijn boekenkast van mij.

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Mijn ultieme boekenkast is een slaapkamer over hebben waar ik al mijn boeken in kan zetten, met een leuk zit hoekje.

Groetjes Astrid de Geus 

photovisi-download-70

%d bloggers liken dit: