Recensies·Recensies van Caro

Mijn naam is vrijheid – Jax Miller een adembenemend Debuut.@UitgCargo

download-59Mijn Naam is Vrijheid Jax Miller

Auteur: Jax Miller

Uitgever: Cargo

  • Nederlandstalig
  • 352 pagina’s
  • 9789023493990
  • mei 2016

download-58De schrijfster

Jax Miller is geboren en getogen in New York , maar woont momenteel in het Ierse platteland . In 2013 werd ze genomineerd voor de Crime Writers Association Debut Dagger Award voor haar eerste (niet gepubliceerde) boek met de titel ‘The Assassin’s Keeper ‘ onder het pseudoniem Aine O Domhnaill . Jax is een fervent liefhebber van film en een zelfverklaarde comic nerd .

De Achterflap

“Freedom`s just antoher word for nothing left to lose”

Freedom Oliver leeft in een klein stadje in Oregon en probeert zo min mogelijk op te vallen. Twintig jaar geleden is ze gearresteerd voor de moord op haar man en sloot ze een deal met de FBI waardoor ze werd gedwongen haar kinderen af te staan ter adoptie. Sindsdien leeft ze onder getuigenbescherming.

Als ze hoort dat haar dochter wordt vermist, is Freedom vastbesloten haar te vinden. Haar impulsieve plan leidt haar terug naar de demonen uit haar verleden en de geheimen van de familie die haar kinderen heeft geadopteerd.

Mijn Mening

Van mijn naam is vrijheid hoorde ik al veel goede recensies, hoog tijd dus om dit zelf eens te gaan ontdekken.

Mijn naam is Freedom Oliver en ik heb mijn dochter vermoord”

Zo begint het boek, en je snapt al, ik zit op het puntje van de bank, oké, dit belooft wat. Nadat het boek wat rommelig begint komt het algauw in een stroomversnelling. Je wordt als lezer mee gesleurd door de emoties van Freedom, Mason en de Delaney`s. De haat overheerst bij de Delaney`s en bij Freedom overheerst het verdriet tegenover haar kinderen die ze heeft moeten afstaan. De schrijfstijl is pakkend en imponerend, deze schrijfstijl maakt indruk op je als lezer en laat je niet los wanneer je eenmaal in de leesflow van Mijn naam is vrijheid zit. Elk hoofdstuk vanuit Freedom in de IK vorm geschreven begint met Mijn naam is Freedom, dit steekt mooi af tegenover de andere hoofdstukken geeft het net die extra dimensie, extra uitstraling.

Dat dit een debuut is doet mij verbazen, de schrijfstijl is als van een doorgewinterde schrijfster. Het raakt je en neemt je mee in de angst van Freedom om haar kinderen. Het verhaal klopt zoals die is bij een bestseller, vanaf het begin word je mee gezogen in zoektocht naar Rebekah, de weg naar vrijheid en de naderende ontknoping. “De dag van de Vrijheid”

Tot het einde aan toe houdt Jax Miller je gekluisterd aan de bladzijdes mocht je wat anders willen doen helaas stoppen is geen optie, het boek moet uit. Wanneer je het einde nadert kan je alleen maar duimen dat de plot is zoals je hoopt dat die is. Je wordt niet teleurgesteld als lezer, dit verhaal is een verhaal wat je niet verwacht van een debutante, het klopt, het heeft de diepgang, de extra`s en een geweldige schrijfstijl. Een verfilming van dit verhaal met deze onderwerpen zou zeker geen verkeerde beslissing  zijn. Kortom dit boek moet je gelezen hebben het is een Mustread.

“Normaal en ik zijn als buskruit en vuur. Die twee dingen moet je nooit met elkaar mengen”

  • Plot 5 *****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 4 *****
  • Spanning 5 *****
  • Psychologie 5 *****

 4 ½   ster voor dit schitterende Debuut , wat smaakt naar meer van deze wervelende schrijfster.

Lieve Leesgroet Moon