Recensies·Recensies van Moon

Een Mustread van Vlaamse bodem; “In naam van de Vader” – Toni Coppers.

In de Naam van de Vader – Toni Coppersdownload-3

Auteur: Toni Coppers

Uitgever: Manteau

  • Nederlandstalig
  • 304 pagina’s
  • 9789022333167
  • september 2016

Over de schrijver;

download-2Toni Coppers won in 2014 de Hercule Poirotprijs met Dood water en werd genomineerd voor De Gouden Strop 2015. Het laatste oordeel was een instantbestseller en De vleermuismoorden won de publieksprijs van de Hercule Poirotprijs 2015. Afgelopen januari verscheen de langverwachte verfilming van zijn thrillers in de nieuwe misdaadreeks Coppers op vtm.

Bron; http://www.wpg.be/manteau/auteurs/toni-coppers

De Achterflap

“Liefde is alles wat je nog kunt verraden. Verraad kan alleen maar als je liefhebt.” John Le Carré

Een zaterdagnacht, begin juni. Luc Michiels, een werkloze havenarbeider, wordt in ware maffiastijl geëxecuteerd. Op hetzelfde ogenblik verlaat Isaura de Mey, de negentienjarige dochter van een rijke vastgoedmagnaat, een exclusief polo-event in Brasschaat. Ze neemt een overdosis en pleegt zelfmoord.

Al vrij snel komen commissaris Liese Meerhout en haar team erachter dat Michiels een informant was voor de collega’s van de drugssectie. Werd Michiels verraden? Zit er een mol bij de politie? Seppe, het twaalfjarige zoontje van Michiels, is op de nacht van de moord teruggevonden op straat en spreekt sindsdien niet meer. Wat heeft de jongen gezien?

Liese bijt zich vast in de zaak en onderzoekt ook de zelfmoord van Isaura de Mey, tot ergernis van haar bazen. Ze treft een compleet ontwricht gezin aan dat in hun dure villa blijkbaar meer dan één geheim koestert. Dan duiken er vreemde mannen op in de buurt van Seppe. Liese en haar team doen er alles aan om de dreiging weg te nemen, maar niet veel later is de kleine Seppe verdwenen…

Mijn Mening

“Als iemand geprobeerd heeft in je papieren te snuffelen, wie kan dat dan geweest zijn?”

Toni Coppers een heerlijke schrijver, een goede schrijver met een nieuw boek en dat is genieten. Wanneer ik begin In de Naam van de Vader, voelt het als thuis komen. Weer een ontmoeting met Liese Meerhout . En het mooie is dat schrijver Toni Coppers consequent is, hoe mooi weer dat gegeven “keek ze op het oude horloge dat ze van haar vader had geërfd” In alle boeken die ik eerder van Coppers heb gelezen komt het horloge wel een keer ter sprake, het raakt me zo`n klein zinnetje.

Ook dit verhaal is weer pakkend, het onderwerp is aangrijpend de zelfmoord van Isaura de Mey en de moord op Luc Michiels zouden ze iets met elkaar te maken hebben en het hoe en waarom houd je geboeid. Ook dit verhaal speelt zich weer af in Vlaanderen maar aan de schrijftaal is hier niets van te merken, al dwaal je als lezer wel mee door het mooie Vlaamse land.

Wanneer je eenmaal een boek van Coppers hebt opgepakt zou je het roerend met me eens zijn, eens een Coppers dan wil je alle Coppers. Wanneer een boek uitkomt wil je deze gewoon lezen, je wilt weten hoe de karakters zich verder ontwikkelen. Coppers schrijft op zo`n pakkende overtuigende manier dat je de karakters bijna als familie gaat beschouwen.

Ook in, In naam van de Vader, ontwikkelt Liese Meerhout zich weer verder en de andere karakters van het team waar Liese commissaris is maken weer een nieuwe fase door, als vaste lezer groei je mee met de karakters. Gelukkig zijn voor de beginners de boeken heel goed los te lezen, je hoeft niet persé alle boeken achterelkaar te lezen. Maar zoals ik al eerder melde je wordt vanzelf fan en wilt ze dan allemaal lezen. Ook in dit boek van Coppers wordt er weel heel geleidelijk naar de plot gewerkt, gedegen speurwerk door het team van Liese en Michel maken dit boek tot een Mustreads. Meerdere malen word je door Coppers op het verkeerde been gezet en laat hij je twijfelen. Aan het einde neemt “In de Naam van de Vader” een wending die je als Coppers liefhebber laat schrikken. Dit beneemt je echt even de adem.

Kortom het is weer een Mustread, deze Vlaamse schrijver staat heel hoog in mijn favoriete lijstje. En er zal heel wat moeten gebeuren wil hij daar uit verdwijnen. Zo`n heerlijke schrijfstijl, heerlijke karakters, plotwendingen en opgebouwde spanning je zou het gewoon eens moeten proberen!!

  • Plot 4 ****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Leesplezier 5 *****
  • Psychologie 4 ****
  • Spanning 4 ****

Eindoordeel; 4 ½ ster voor deze heerlijke thriller van Vlaamse bodem.

Lieve Leesgroet Moon