Een kijkje in de Boekenkast van; Karin Hazendonk

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?download-4

Mijn naam is Karin Hazendonk. Met mijn man en twee herders, Yaro en Cindy woon ik sinds anderhalf jaar weer in Waddinxveen. Op dit moment nader ik het einde van mijn derde thriller.

photovisi-download-89

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af / 

Lezen is een passie die bij mij al vroeg begon. Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik ieder boek dat ik in mijn handen kreeg.

  • Welke boeken las je vroeger? 

Ik was gek op de Olijke Tweeling, de kostschoolavonturen van de Dolle Tweeling, maar ook Snuf de Hond en de Kameleon.

photovisi-download-88

Ik heb nog steeds een groot deel van de serie van P. en J. Nowee. De Arendsoog boeken vond ik geweldig. O.M.G Ik ben oud. Leeftijdsgenoten zullen de serie ongetwijfeld kennen.

14344963_10202016350326539_5306014359045103756_n

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

 Er staat van alles in mijn boekenkast. Thrillers, romans. Non-fictie. In principe mag ieder boek in mijn kast, zolang er een plekje is. Soms koop ik een tweedehandsboek en die moet zeker aan eisen voldoen. Geen ezelsoren of andere beschadigingen. Geen weg gestreepte woorden, zoals sommigen willen doen als er een krachtterm wordt gebruikt in een verhaal.

14344953_10202016351846577_7289291642532994809_n

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal? 

Alle boeken die ik heb zijn me heel waardevol. Natuurlijk heb ik nog steeds een warm gevoel bij de boeken waarmee ik mijn schrijven ben begonnen. Juist daardoor heb ik zoveel geleerd en hebben mijn stappen in het schrijversvak vorm gekregen.

photovisi-download-79

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

 Ik word heel hebberig van alle nieuwe boeken die uitkomen. Zijn er boeken die ik hebben wil? Ja, zo ongeveer allemaal wat ik op dit moment voorbij zie komen. Ik noem het maar een prettige afwijking.images-2

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Dit is een gewetensvraag. Het kost me altijd heel veel moeite om een boek uit te lenen. Het lijkt een beetje op een kind uit logeren te sturen en niet weten in welk gezin het terecht komt. Ik ben een enorme zeikerd als het om boeken uitlenen gaat. Met andere woorden: liever niet.images

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

 Nee ik verander niet vaak. Nu weet ik ieder boek te vinden.

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Ik ben gezegend (of vervloekt, het is maar net hoe je het bekijkt) met een man die niet van lezen houdt. Hij heeft een kleine stukje van de boekenkast in gebruik met boeken die zijn interesse hebben. (Een heel klein stukje J )

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

 Mijn ultieme boekenkast is beyond boekenkast, denk ik. De droom… een kamer met kasten van de vloer tot aan het plafond, met een trap om bij de bovenste plank te kunnen komen. Een heerlijke relaxstoel erbij. Gelukkig valt er nog iets te dromen.download-3

Lieve Groet Karin Hazendonk 

%d bloggers liken dit: