Recensies·Recensies van Moon

Gotcha! – Sterre Carron een thriller in de overtreffende trap !!!!!

Gotcha! – Sterre Carrondownload-5

  • ISBN: 9789492011541
  • Auteur: Sterre Carron
  • Uitgave: Witsand Uitgevers bvba
  • Taal: Nederlands
  • 148 x 210 x 37 mm
  • Gewicht: 599 gr
  • Artikelnummer: 56440063

De Achterflap

Sofia raakt in paniek als ze ’s nachts, terwijl ze aan het werk is, gebeld wordt door haar doodsbange dochtertje. Ze belt de politie en rijdt razendsnel naar huis. Via bluetooth probeert ze contact te houden met het meisje. Plotseling hoort ze iemand ‘Gotcha!’ roepen, gevolgd door vals gelach. Daarna is het doodstil. Wie riep daar? Wat is er gebeurd met haar dochtertje? En waar is haar man?.

Mijn Mening

Boek zeven van Sterre Carron, wanneer je hoort dat hij uitkomt raak je al nieuwsgierig en wil je hem lezen. Hoe gaat het verder met Rani Diaz na het open einde in Indra. Dat ze steeds beter gaat schrijven bij elk boek, beloofd voor deel zeven veel goeds. Gauw beginnen in Gotcha! De titel alleen al.. Heerlijk pakkend en je kan er alle kanten mee op.

“Als een zombie loop ik door het huis van mijn ouders op zoek naar iets wat er nooit meer zal zijn. Mijn Gezin”

Je pakt het boek op en wanneer je de eerst paar bladzijde hebt gelezen weetje het al… Oh jee, dit wordt er weer één. Werden de vorige zes boeken al favoriet bij mij, Gotcha! Is vanaf de eerste minuut gelijk pakkend, vol spanning kom je in de scene waarbij Sofie contact heeft met haar dochtertje Lorena welke doodsangsten uitstaat. Na deze scene, is maar één vraag die je bezighoudt, waarom? Wat is de oorzaak voor zoveel gruwel? Wie heeft er een geheim?

Door dit begin zit je gelijk midden in het boek en merk je dat het weer een echte Carron is, vol spanning en emotie geschreven.

Wanneer Sofie na het pakkende begin vlucht voor haar verdriet en naar Guinee in Afrika gaat om deel te nemen aan het Ebola project van Artsen Zonder Grenzen. Vraag je je af of ze er goed aan doet? Je merkt dat Sterre door haar eigen achtergrond en ervaring bij Artsen Zonder Grenzen met passie de scenes in Afrika beschrijft. Ze weet hier natuurlijk alles van en dit laat ze merken door de diepgang waarin Sofie deze tijd beleeft. Je voelt als lezer de onmacht en de emoties van Sofie bij alles wat ze daar mee maakt.

“Guinee, de pleister op de etterende wonden “

Rani Diaz raakt in Mechelen betrokken bij het onderzoek naar de opduikende lichaamsdelen van een vermoorde man. Ze zit samen met haar team met vele vraagtekens naar het motief en de dader van deze lugubere moord.

Maar dan komt Sterre weer om de hoek het verhaal neemt een wending zoals we die van Sterre Carron gewend zijn, en waar we als vaste lezer zo van houden. Heel langzaamaan krijg je meer grip op het verhaal lang denk je waar gaat het heen… Wat gaat er gebeuren maar dan gaat her verhaal weer een andere kant op, de climax en dan merk je dat het nu helemaal niet meer mogelijk is om het boek weg te leggen. De boeken van Sterre worden boek na boek alleen maar beter Gotcha! Laat je als lezer vol spanning zitten, het verhaal neemt meerdere malen een wending die je niet ziet aan komen. Sterre overstijgt haar zelf in dit boek, er zit weer enorm veel spanning in, onverwachte wendingen, veel informatie over Rani en haar familie. Het verhaal is vol gedrevenheid geschreven, de emoties, de onmacht en frustratie voel je als lezer tussen de regels door.

“Ik voel woede, haat en wrok zoals ik die nog nooit van mijn leven heb ervaren.”

Sterre beschrijft de personages en de gebeurtenissen uitgebreid in dit verhaal, vooral de details over Artsen zonder Grenzen en het Instituut voor Tropische Geneeskunde geven het verhaal een extra dimensie, juist omdat het iets persoonlijks is van Sterre zelf. Gelukkig is dit boek, ook al was Indra met een open einde heel gemakkelijk los van de eerdere boeken te lezen. Als vaste lezer word je mee genomen waar het in Indra stopte maar als nieuwe lezer raak je niet de weg kwijt, je mist niets en het verhaal loopt gewoon goed door. Dit is een pluspunt voor de boeken over Rani Diaz, het is heerlijk achtereen te lezen maar los ook heel goed te doen.

“Hoe kan het toch dat er na tien jaar nog altijd geen spoor is?”

Dan word het tijd om een beoordeling te geven aan Gotcha!, helaas is het niet mogelijk om een boek meer dan 5 ***** sterren te geven! Dit boek had het zeker verdient. Door de stijgende lijn in de verhalen van Sterre, de diepgang van dit verhaal, de manier waarop je het als lezer mee beleeft met de karakters. Voor mij eigenlijk 6 sterren. maar helaas Sterre moet het doen met dik verdiende 5 ***** sterren

download

Lieve leesgroet Moon