Een kijkje in de Boekenkast van..; Susie Bosveld

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen? 

Mijn naam is Susie Bosveld. Ik ben 33 jaar en heb een winkeltje in vintage/ brocante collector items, daarnaast heb ik ook een opvang met 14 oude/wilde en probleemkatten o.a. door mishandeling.  En schrijf ik graag. 13346718_1758800714399287_7400907999525743550_n

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ? 

Ik ben vroeger doof geweest, dat is een van de redenen dat ik een taalachterstand in taal en spraak heb. Gelukkig kon ik na een operatie weer horen maar heb ruim 8 jaar begeleiding gehad o.a. logopedie. Ik zat op een school voor doven kinderen en kinderen met spraakproblemen.  Op de school mocht je eigen tempo bepalen, en al op vroeger leeftijd had ik al de boeken gelezen, die op school waren.. Ik lees eigenlijk al vanaf ik kon lezen. 

  • Welke boeken las je vroeger? 

Een van de series, waar ik echt gek op was, was de jonge geuzen serie van UG de Jong over 3 jongens in de Tweede Wereld oorlog. Naast oorlogsboeken las ik graag Fantasy en Horror boeken. Ik weet nog dat op de middelbare school dat vriendinnen in mijn groep sigaretten gingen halen en ik van mijn zakgeld boeken ging halen o.a. van Fearstreet.  images-6

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog download-12eisen aan?

In mijn boekenkast staan alleen boeken wat ik graag lees, vooral Fantasy Young Adult boeken.  Ook spaar ik sinds kort gesigneerde boeken.  

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal? 

Er zijn drie boeken in mijn boekenkast welke speciaal voor mij zijn. Dat zijn Sanctuary en Tijdloos, img_6740Twee boeken die ik geschreven heb en die via Boekscout uit zijn gegeven. Ik heb rommelmarkten gedraaid om het geld voor het redigeren bij elkaar te krijgen.

Beide zijn YA Fantasy boeken, tijdloos is in Juni van dit jaar uitgekomen. En één van de stukjes op de eerste bladzijde begint met,

“Ik ben geboren in 1926 en ben nu twintig jaar oud. Ik weet wat een laptop, mobiele telefoon en zelf een 3d televisie is. Ik weet hoe afschuwelijk de toekomst eruit gaat zien. Als je over een toekomst kan spreken tenminste.”

Het derde boek is een boek van Robin Hobb. Wij wonen nu 4 jaar in een kleine dorp genaamd Nieuw Dijk, hiervoor woonde wij in Nijmegen. Wij hebben in Nijmegen een moeilijke tijd gehad o.a. door de depressie van mijn moeder. Lezen is voor ons ontspanning maar ook om even alles te vergeten. Mijn moeder las graag de boeken van Robin Hobb. Dit hoorde Robin Hobb en op een dag kregen wij een pakket uit Amerika met een gesigneerd boek en met een leuke brief. Ze vertelde wanneer ze in Nederland was en wilde ons graag ontmoeten. Wij hebben haar ontmoet bij de Elf Fantasy fair en we hebben een leuke gesprek gehad. Door haar ben ik door gegaan met schrijven. Ze zei; “als je op staat en je denkt aan schrijven. Je gaat na bed en denkt aan schrijven dan ben je een schrijfster. Ook al heb je nog niks uitgegeven.”images-4

Ik ben gewoon onzeker door mijn taalachterstand. Mijn derde boek is geredigeerd en ligt nu bij de uitgever ,dus afwachten. Deze gaat over mijn kattenopvang aangevuld met leuke weetjes..  

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben? 

Ik heb een kleine collectie gesigneerde boeken en ik wil die heel graag uitbreiden, jammer genoeg door omstandigheden o.a. mijn kattenopvang dat veel geld kost, mantelzorger van mijn moeder en meer, heb ik bijna geen geld voor boeken en kan ik ook niet naar boekenbeurzen. Ik let wel altijd op tweedehandse boeken en de meeste van mijn boeken zijn tweedehands gekocht. 

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom? 

Ik leen geen boeken uit want de enige die ook van lezen houd is mijn moeder en ik woon samen met haar in een huis.  

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo? 

Ik sorteer wel signeerde boeken bij elkaar maar verder niet. 

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten? 

De boekenkast is van mijn moeder en van mij, wij houden allebei van Fantasy en YA boeken. 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi. 

Ik zal graag nog een mooie steigerhout boekenkast willen hebben voor mijn kamer. Die ik nu heb staat in de huiskamer. De kast was een cadeau van mijn moeder. Ze heeft elke maand geld opzij gelegd en deze gekocht toen mijn eerste boek uitkwam. Een bedrijf heeft het voor een kleine prijsje gemaakt. Precies zoals ik het wilde hebben.photovisi-download-6

%d bloggers liken dit: