Recensies·Recensies van Moon

Zusjes – Chevy Stevens zo`n emotionele lading zeker een Mustread

Zusjes – Chevy Stevens

Uitgever: Cargo9200000057137690
  • Nederlandstalig
  • 384 pagina’s
  • 9789023498872
  • juli 2016

De achterflap 

De zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell wonen op
een afgelegen boerderij in Canada. Het is een hard leven,
vooral omdat ze uit de buurt moeten blijven van hun
driftige vader. Op een nacht loopt een ruzie uit de hand
en de zussen slaan op de vlucht. Als hun auto pech krijgt
vragen ze hulp aan twee mannen in een klein stadje,
maar dat is het begin van een nieuwe nachtmerrie.
Achttien jaar later wonen ze onder andere namen in
Vancouver. Wanneer een van de zussen vermist wordt,
wordt duidelijk dat het verleden hen heeft ingehaald,
en dat ze niet nog een keer kunnen vluchten.

Mening;

“We voelen hetzelfde leed, we hadden dezelfde nachtmerries”

Chevy Stevens de schrijfster uit Vancouver Island, welke al zeer gerenommeerde thrillers schreef zoals, Vermist, Onwetend en Nachtspel. Komt met een nieuwe thriller Zusjes het verhaal over drie zusjes Jess, Courtney en Dani Campbell. Het verhaal is opgedeeld in drie delen en word door sommige karakters in de Ik vorm verteld dit is in dit verhaal totaal niet vervelend maar geeft het juist een extra dimensie, al gauw word je mee genomen in een heerlijk thriller flow.

De drie zusjes zijn erg op hen zelf aangewezen, hun moeder is overleden tijdens een auto ongeluk toen de Jess tien was. Hun vader is vaak van huis voor de Off Shore en wanneer hij thuis is drinkt hij te veel en zitten zijn handen erg los. Tot de avond dat alles verandert, wanneer een ruzie tussen de meisjes en hun vader flink uit de hand loopt. De meisjes slaan op de vlucht. Wanneer de auto panne krijgt, zijn twee jongens zo aardig om hen te helpen, maar al gauw blijkt dat zij niet veel goed in zin hebben. De nachtmerrie begint voor de zusjes. Wanneer ze vluchten naar Vancouver en ze hun leven oppakken onder een andere namen, lijkt alles goed te komen tot de dag dat één van de zusjes verdwijnt dan lijkt het verleden hen in te halen.

“Ik had het gevoel dat ik onder water zwom en dat als ik mijn mond opende hij vol zou lopen en ik zou verdrinken.”

De schrijfstijl van Chevy Stevens is er eentje die garant staat voor een paar heerlijke leesuren, en de boeken bevatten alles wat nodig is voor echte spannende thrillers dat heeft Stevens met haar eerdere boeken wel bewezen.

Zusjes is er weer zo één, een boek waar je als lezer op momenten heftig van geëmotioneerd raakt en op andere momenten de gruwels over je lijf voelt lopen, een rollercoaster van emoties doorloop je tijdens het lezen van deze ontroerende maar toch ook spannende literaire  thriller.. De manier waarop Stevens de gebeurtenissen van de drie zusjes beschrijft is zo echt, zo indrukwekkend dat menigmaal de tranen over mijn wangen lopen. Het onderwerp van het verhaal is heel aangrijpend en origineel ik vermoed dat ik dan ook zeker niet de enige zijn die met een brok in zijn of haar keel doorleest. Door de verschillende wendingen die het verhaal neemt raak je als lezer steeds meer één met het boek, sommige wendingen zie je aan komen sommige komen geheel onverwacht opduiken, waardoor je gewoon blijft lezen, stoppen is een No Go !  De snelheid waarin het boek geschreven is maakt dat het verhaal je niet loslaat. De spanning en de emotie die het verhaal bevatten is in zo`n overtuigende manier beschreven dat het de juiste mix van ingrediënten bevat voor een Mustread thriller.

De Karakters zijn heel doortastend beschreven, hetgeen de zusjes in de jaren samen mee maken maakt hun een drie-eenheid een trio wat er voor elkaar staat en voor elkaar door het vuur gaat. De emotionele lading is overheersend in Zusjes, dit geeft het verhaal zoveel extra`s, dat dit zeker een Mustread voor 2016 is. Dit is een echte Chevy Stevens die bij de Diehard fans zeker niet mag ontbreken, Stevens is een schrijfster met zoveel kwaliteiten dat elke thriller liefhebber zeker één boek van haar moet gelezen hebben.

“We zullen nooit veilig zijn. Ze zoeken ons nog steeds.”

download

Moon Kager

 

Een gedachte over “Zusjes – Chevy Stevens zo`n emotionele lading zeker een Mustread

Reacties zijn gesloten.