Een kijkje in de Boekenkast van..; Joran Godaert.

  •  Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?


Ik ben Joran Godaert, achttien jaar, en ik ben een eerstejaarsstudent aan de hogeschool in Brugge in de richting Secundair Onderwijs (voor de vakken Nederlands en Geschiedenis). Naast het naar school gaan en studeren is lezen mijn grootste en leukste bezigheid.

12065678_1898144613744754_1702914875037617906_n

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

De passie voor boeken is ontstaan in het zesde leerjaar (2009). Toen werden we door de meester verplicht om maandelijks een boekbespreking voor de klas te brengen. Maar ik vond dat toen zo leuk om te kunnen lezen dat ik gewoon ben blijven lezen en steeds meer ben gaan lezen. Voor het zesde leerjaar had ik nog maar bitter weinig boeken moeten lezen en wist ik dus ook nog niet hoe fantastisch het lezen wel niet is.

  • Welke boeken las je vroeger?

Vroeger las ik uiteraard vooral jeugdboeken, maar als ik het zo bekijk waren het veelal jeugdseries waaronder De Grijze Jager, Harry Potter, de series van Rick Riordan… Maar dit zijn wel boeken die ik nu nog steeds opnieuw lees en waar ik telkens opnieuw van kan genieten.

 photovisi-download-85

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

In mijn kast staan boeken uit veel verschillende genres. Een boek moet niet echt aan eisen voldoen om in mijn kast te mogen staan. Ik lees ook niet één bepaald genre, ik lees een boek als het mij aanspreekt. En dat kan dan zowel een roman, een thriller, een non-fictioneel boek enz. zijn.

 photovisi-download-84

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

De boekenreeks van De Grijze Jager (ondertussen al dertien boeken) van de Australische auteur John Flanagan heeft wel een speciaal plaatsje in mijn boekenkast en hart. Met deze serie is het lezen eigenlijk begonnen en ik heb zo kunnen genieten van die boeken dat ik ze al voor de vierde keer aan het herlezen ben.20160914_084708

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Er zijn echt nog zo veel boeken die ik in mijn boekenkast zou willen, maar als ik er enkele moet uitkiezen dan ga ik voor de boeken van Kathy Reichs (ik las eerder al de Young Adult boeken die ze samen met haar zoon schreef, maar zou toch ook graag haar andere boeken lezen) en de verschillende boekenseries van Clive Cussler (ik heb al enkele van zijn boeken in mijn kast staan, maar hij schreef al zodanig veel boeken dat ik het nog moeilijk kan bijhouden).photovisi-download-87

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Allereerst leen ik niet graag boeken uit aan andere mensen omdat ik erg gesteld ben op mijn boeken en ze goed verzorg. Maar als ik dan toch en boek zou uitlenen zou ik waarschijnlijk “Ik reis alleen” van Samuel Bjork meegeven. Een heel spannend geschreven debuutverhaal waarbij ik zelf op het puntje van mijn stoel zat.

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik veranderen regelmatig mijn boekenkasten, maar ik sorteer ze niet op schrijver of op kleur. De series zet ik bij elkaar, maar andere boeken zet ik gewoon in de kast waar ik een plaatsje vind. Mijn kamer staat vol met boeken.

 photovisi-download-86

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

De boekenkast is enkel van mij. Mijn ouders houden hun eigen boeken in een boekenkast bij.

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi?

Graag zou ik een immense boekenkast hebben die een volledige muur beslaat. Zo’n kast waar je voorstaat en al je boeken in een oogopslag ziet staan. Jammer genoeg is daar niet voldoende ruimte voor, maar ooit kan een droom werkelijkheid worden.

download-25

%d bloggers liken dit: