Eind oktober.. we kunnen ons hart weer ophalen in Boekenland..

photovisi-download-24The Jewel- Amy Ewing ae

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Uitgeverij Leopold verwacht 20 oktober ’16

anRenate – Rita Spijker

Renate staat op een keerpunt in haar leven. Ze heeft aanwijzingen dat haar man vreemdgaat met een collega. haar twee kinderen uit haar eerste huwelijk zijn de deur uit en op haar werk in een hospice kan ze zich niet meer concentreren. Hoewel ze in de overgang is, heeft dat er niet voor gezorgd dat haar interesse in seks is afgenomen. Integendeel: met haar gevoelens van jaloezie en met haar verlangen het leven voluit te leven weet ze zich geen raad. Om haar gedachten te ordenen besluit ze een poosje in een idyllisch houten huisje op een tuinpark te gaan wonen. Maar dan krijgt ze het bericht dat de partner van een goede vriendin in Wales ongeneeslijk ziek is en Renate vertrekt om haar op te zoeken en te steunen. Onderweg naar Wales bezoekt ze de magische steencirkels in Zuid-Engeland en komt ze steeds dichter bij haar ware zelf. Het lukt goed om alles los te laten, totdat ze een Engelse houtbewerker ontmoet, waardoor haar gevoelens opnieuw door elkaar worden geschud.

Uitgeverij Marmer verwacht 23 oktober ’16

Het Laatste uit Liefde – Cathy Rentzenbrink9200000059982644

Het  laatste uit liefde’ door Cathy Rentzenbrink is een schokkend, droevig maar hartverwarmend waargebeurd verhaal over een broer en zijn zus en een tragisch ongeluk. In 1990 wordt Cathy’s broer Matty aangereden door een auto. Hij is zwaargewond en raakt in coma door dit ongeluk. Cathy en haar ouders zijn verantwoordelijk voor de slopende zorg, en willen maar één ding: dat Matty in leven blijft. Maar zijn coma is uitzichtloos. Na acht jaar nemen ze de aangrijpende beslissing om Matty’s leven te beëindigen met euthanasie. Het valt Cathy zwaar met de dood van Matty is het reine te komen. Toch weet ze de draad van haar leven weer op te pakken, ook dankzij de liefde van haar Nederlandse man.

Uitgeverij Kosmos verwacht 25 oktober ’16

aoNegendoder – Ule Hansen

Negendoder van Ule Hansen is het eerste deel van een razend spannende thrillerserie in hedendaags Berlijn. Voor lezers van Samuel Bjørk en Hjorth Rosenfeldt.
Op een bouwsteiger midden in Berlijn wordt een gruwelijke vondst gedaan: drie lichamen, gewikkeld in tape, hangen aan de metalen buizen.
De excentrieke profiler Emma Carow – voor gewone mensen is ze bang, maar seriemoordenaars begrijpt ze – wordt op de zaak gezet. Door haar onconventionele manier van werken botst ze nogal eens met haar collega’s van de recherche, maar met haar briljante geest denkt Emma al snel een andere kant op dan het onderzoeksteam. Daarmee zet ze haar toekomst – en haar leven – op het spel.

Uitgeverij Luitingh Sijthoff verwacht 25 oktober ’16

De Klokkenluider – John Grishamaw

Advocate Lacy Stolz werkt al tien jaar voor de Florida Board on Judicial Conduct. In al die tijd hebben slechts twee van haar zaken ertoe geleid dat rechters uit hun ambt werden gezet, in beide gevallen vanwege onbekwaamheid.
Maar dan wordt Lacy benaderd door de geroyeerde advocaat ‘Rick’. Hij zegt een corrupte rechter in Florida te kennen die grote sommen geld heeft verduisterd. Het is een zaak die de klokkenluider miljoenen dollars beloning zal opleveren. Maar voor de advocaat die deze zaak op zich neemt, zal het zeer gevaarlijk kunnen worden. Levensgevaarlijk…

Uitgeverij A.W.Bruna verwacht 25 oktober ’16

amDe Zoeker – Simon Toyne

Een vliegtuig stort neer in de woestijn van Arizona. Een eenzame figuur loopt weg van het wrak. Hij kan zich niet herinneren wie hij is of wat hij van plan was. Eén ding weet hij wel: hij moet een man redden. Maar hoe red je een man die al dood is?

Uitgeverij Harper Collins verwacht 25 oktober `16

 

photovisi-download-25De Diefstal van Albert – Gerard Donovanap

  1. Tijdens een mooie zomer aan de zuidkust van Engeland steelt een vrouw een kinderwagen, mét baby. Ze noemt het kind Albert. Ze is goed voorbereid, ze heeft een boek over babyverzorging en de nodige luiers en potjes eten. Van een afstandje ziet ze de ouders van Albert eraan onderdoor gaan. Ze zweeft tussen adoratie voor het kind en irritatie, want nu kan ze niet meer naar de bioscoop, haar lievelingshobby. En dan wordt Albert ziek.
    Donovan laat zijn hoofdpersoon wankelen op de grens van herkenbare emotie en waanzin, uiterst kwetsbaar en dreigend tegelijkertijd. Een beklemmende psychologische roman over wat eenzaamheid met iemand kan doen.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam verwacht 26 oktober `16

images-7De vergeten Tombe – Kate Mosse

  1. Léonie Vernier en haar broer Anatole worden door hun tante uitgenodigd bij haar te komen wonen in Rennes-les-Bains, in het zuiden van Frankrijk. Daar, op het prachtige landgoed Domaine de la Cade, stuit Léonie op een dag op een tombe, en zet ze een reeks gebeurtenissen in gang die haar leven voorgoed zullen veranderen.2007. Meredith Martin, een Amerikaanse studente, is bezig met een proefschrift over de beroemde Franse componist Claude Debussy. Haar zoektocht naar de details van zijn leven voert haar naar Rennesles-Bains, waar ze in het hotel Domaine de la Cade verblijft. Al bij aankomst bekruipt Meredith het gevoel dat ze het landgoed kent, en ze vermoedt dat ze een band met deze streek heeft die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Gaandeweg wordt Meredith meegesleept in een tragische liefdesgeschiedenis, het verhaal van een vermist meisje en de dramatische gebeurtenissen van ruim een eeuw geleden…

Uitgeverij Boekerij verwacht 26 oktober ’16

 

Winterzon – Linda van Rijnal

Vanwege hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een wintervakantie naar Curaçao. Zoon Bart woont samen met de vrijgevochten Amber, ze hebben een dochtertje. Zoon Gijs is getrouwd met Sophie, de brave huismoeder die zorgt voor hun zoon Levi. En dochter Annemieke, het beschermde jongste zusje, die een relatie heeft met Hendrik-Jan. Op een avond besluiten de drie schoonzusjes te gaan stappen. Amber vindt de andere twee eigenlijk maar braaf, maar goed, ze is nu eenmaal meegegaan op vakantie, dus kan ze er maar beter wat van maken. Annemieke haakt op het laatste moment af, en Amber en Sophie gaan samen naar een cocktailparty op het strand. Amber besluit de boel wat leven in te blazen en voert Sophie de ene cocktail na de andere. Dan komt Sophie zowaar los. Hoe later het wordt, hoe meer de vrouwen kunnen rekenen op aandacht van de mannen. Sophie is de hit van de avond op de dansvloer en tot Ambers verbazing wil ze best eens wat proberen op drugsgebied. Sophie wordt nog losser en gaat zelfs in op de avances van een Antilliaan. Amber vindt het reuze grappig om deze kant van de brave Sophie te zien en vermaakt zich kostelijk. Als de party ten einde loopt en Amber naar huis wil, kan ze Sophie nergens vinden. Amber moet eigenlijk wel grinniken om de situatie: de brave Sophie, die ligt te rollebollen met een knappe Antilliaan. Maar als Sophie ook de volgende dag niet naar huis keert, blijkt er niet veel meer te lachen.

Uitgeverij Marmer verwacht 27 oktober ’16

akMelkbloed –Clara Weiss

‘Melkbloed’ is de spannende thriller van de schrijver Clara Weiss, die zelf ook bij een uitgeverij werkt. ‘Melkbloed’ speelt zich af in de Alpen. Elvira heeft altijd een rustig bestaan geleid op een boerderij in een dorp waar de tijd lijkt stil te staan. Haar leven neemt een wending wanneer ze een verschrikkelijke ontdekking doet – een lijk, verminkt, vastgebonden aan een rad. De inwoners worden vervolgens opgeschrikt door nog enkele gruwelijke moorden. Terwijl Elvira de denkwijze van de dader probeert te doorgronden, gaat het sneeuwen, en het dorp wordt van de buitenwereld afgesneden. Niemand kan meer ontkomen…

Uitgeverij Ambo Anthos verwacht 27 oktober ’16

Duivelspact –Loes Den Hollanderaq

Sommige mensen hebben alles: geld, gezondheid en geluk. Marijn Bentink van Heemstede is er een korte periode in haar leven van overtuigd dat ze tot deze categorie behoort, tot het noodlot het tegendeel bewijst. Het lukt Marijn om de zwartste dag die ze meemaakte te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving? Ze maakt een keuze. Met alle gevolgen van dien

Uitgeverij Karakter verwacht 28 oktober ’16

photovisi-download (23).jpg

%d bloggers liken dit: