Julianadorp -Zoetermeer.. Moon op naar het Thrillerfestival

Thrillerfestival Zoetermeer

Zondag morgen lekker bijtijds, ging de wekker in het mooie Julianadorp. Moon gaat op pad, op pad naar het Thrillerfestival. Twee jaar geleden was ik daar voor de eerste keer aanwezig en heb ik genoten van de uitgeverijen en de schrijvers die er aanwezig waren. Dit jaar maar weer eens kijken, wie er allemaal zijn.

Veel te vroeg, want ja op tijd vertrekken is een must vanuit het einde van de wereld. Nadat ik de eerste bekende al gespot had, Karin Meinen Benjamins van Samenlezenisleuker en Wendy Wenning van Passievoorboeken, was ook Patricia Mooring gearriveerd. Super gezellig, maar eerst aan de koffie/thee…Daar zagen we al gauw Marlen Beek Visser even een dikke knuffel ( Meesterdeal komt 15 november uit. heerlijke schrijfster)

photovisi-download-53

In foyer sloot ook Juul van Juul`s boekwinkeltje bij ons aan, Juul`s Boekwinkeltje, toch Juul? Hihi, dit bleef ze maar zeggen zo trots is ze, en terecht. In de foyer stonden LetterRijn met ene mooie stand met boeken, zij waren twee maal genomineerd voor de Hebban Debuut prijs en wel voor Ika Gerritsen met Beschadigd en Nico de Beer met Schakels. De spanning steeg langzaam maar hoe stoer is het als je met twee boeken genomineerd bent. Nu staat LetterRijn bekend om hun aandacht voor Debutanten. Binnenkort geven zij het tweede boek van Yvonne Deinert uit en dit is dan voor het eerst een tweede boek van dezelfde schrijfster. Ze doen het goed die LetterRijn.

photovisi-download (55).jpg

Er stonden veel stands met boeken ook mooi uitziende twee de hands boeken en tja, houd je dan maar eens in. Lees Mislukt. Twee YA van Mel Wallis de Vries belandde in mijn tas en eentje met een prachtige omslag van Samantha Hayes. en een drietal jeugdboeken voor mijn Mini-bieb kon ik niet laten liggen  @verslaafdaanboeken.nl

Isa Maron leek wel Sinterklaas deze dag, zij mocht 250 exemplaren van Galgenveld weggeven, een lamme hand van het signeren en stijve kaken van het glimlachen. Volgens mij heeft Isa daar geen last van, maar ik ben super blij met mijn exemplaar daar kunnen veel mensen van genieten. En Isa, ik vergeef je die twintig bladzijde van Eindspel hoor. ik kan mijn geduld bewaren tot 15 november. Maar wat ben ik nieuwsgierig naar het einde van de Noordzee Moorden. Isa Maron is er de oorzaak van dat ik recensies schrijf. En ik blijf haar voor daar heeeeeeel lang dankbaar

photovisi-download-54

Nadat we lekker hebben bij gekletst met alle bekende gezichten, zijn we naar de YA interviews gegaan, hier werden Eva Burgers, Jennifer Mellink, Marieke Nijkamp, Cis Meijer, Margje Woodrow en Mirjam Mous aan de tand gevoeld over hun pas verschenen boeken. Helaas had Helen Vreeswijk door ziekte af bericht gedaan. Mijn nog niet zolang ontdekte genre. de YA en ik moet zeggen ik ben fan. Na het horen van deze dames, moet ik eerlijk bekennen dat mijn ideeën nog meer aan het ontspruiten zijn en misschien waag ik mezelf eens aan een verhaal. Maar durf ik dit?photovisi-download (61).jpg

 

Maar wat een enthousiaste dames en wat schijven ze mooie en vooral interessante boeken voor de jeugd, want waarschijnlijk is een ieder het met me eens er moet meer gelezen worden. Nu zat ik per ongeluk zomaar naast één van mijn favoriete YA auteurs. Hilda Spruit van Geestverwanten, hoe leuk en na de interviews hebben we even heerlijk gekletst en echt kennisgemaakt. Hilda vertelde over haar voornemen om de literatuur lijst van het Voorgezet onderwijs te updaten, of in ieder geval dit te proberen erdoor te krijgen. Hoe een goed idee. Weer eens wat anders als de saaie kost van vroeger. Maar Hilda zit vol mooie ideeën en ik houd dat allemaal goed in de gaten…Super leuk.

photovisi-download-49

Ook Karin Hazendonk van Blun en Handelswaar was aanwezig en wat vond ik het leuk om haar echt te leren kennen. Nu ben ik bijvoorbeeld erg nieuwsgierig naar haar nieuwe boek waar ze nog hard mee bezig is. Het is zo leuk om de schrijver achter het boek te leren kennen, we hadden een goed gesprek over sterren en beoordelingen. Waar ik meestal erg mee zit. de sterren dan, want ik vind als ik inmijn mening een boek goed uitleg en goed vertel wat of ik er van vind heeft het niet dat laatste cijfertje nodig. Het was een erg interessant gesprek en we konden elkaar wel vinden in onze meningen.20161023_151201.jpg

Wij zouden netjes wachten tot 16.00 uur wanneer de uitreiking van de Hebban Thriller debuut prijs plaats vond. Maar om 15.45 dachten we nemen alvast plaats in de zaal, blijkt het gewoon al bezig te zijn, of beter gezegd het was op 3 minuten na Af… hoe jammer dat er geen beter aangegeven programma hing. Maar natuurlijk feliciteer ik Wouter Helders -Machtsstrijd met het winnen van de Thriller debuut prijs.

photovisi-download-57

 

Nadat het officiële gedeelte af was, voor 16.00 uur, wilde Ilse Ruijters gelukkig mijn nieuwste aankoop signeren, nadat Caroline zo enorm enthousiast was over “Later als ik Dood ben” kon ik het niet laten om hem aan te schaffen.

photovisi-download-47

Al met al heb ik genoten, heb ik Liesbeth van Kempen die mijn voorkeur had voor de thriller debuutprijs, nog even gesproken en heb ik samen met Patricia lekker bij geklets Juul weer ontmoet. Karin en Wendy succes gewenst met hun super eer. het interview van Hakan Nesser. dit was natuurlijk super verlopen en het interview kunnen we vast binnenkort lezen op Vrouwenthrillers.

photovisi-download-51

Lieve @Boekenuitjesgroet Moon

 

 

One Comment on “Julianadorp -Zoetermeer.. Moon op naar het Thrillerfestival

%d bloggers liken dit: