Een kijkje in de Boekenkast van..; Ans Arts

 

 • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen? 

Mijn naam is Ans Arts, ben 73 jaar, getrouwd , heb 2 zoons, een schoondochter en vier kleindochters. En ja de kleindochters probeer ik altijd blij te maken met een boek, jong geleerd is oud gedaan… 10906161_10205099116630226_923206587501994520_n

 • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ? 

Ja ik lees al vanaf dat ik kon lezen, iedere verjaardag of Sinterklaas kreeg ik wel een of meerdere boeken. Zo’n feest  was niet echt goed als er geen boek bij zat. 🙂 

 • Welke boeken las je vroeger? 

 Ik las graag sprookjes boeken, de boeken van Freddy Hagers “Marjoleintje van het pleintje “ Later de boeken van M. Everma,” Vogeltje “, “ Vogeltje blijft zingen”, “ De doopkaars” , Cissy van Marxveldt, ja en nog wel veel meer. 

photovisi-download-9

 • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan? 

In mijn kasten staan allerlei soorten boeken, romans, klassiekers, waargebeurd, thrillers en naslagwerken. 

 • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal? 

Het is een kinderboek “Zonnestralen” een sprookjes boek dat ik kreeg op mijn 10e verjaardag van mijn opa, die kort daarna stierf. c

 • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben? 

Mis niet echt speciale boeken, maar er zijn auteurs waar ik graag ieder boek van wil hebben. Michael Berg, Linda Jansma, Corine Hartman, en nog wel een paar. 

photovisi-download-10En ook boeken die zich afspelen in en om WO2  

Maar heb inmiddels wel plaatsgebrek, dus lees ook de nodige E-books, al gaat er niets boven een “papieren” boek. 

 • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom? 

Heel eerlijk gezegd leen ik niet erg graag boeken uit, ben erg zuinig op mijn boeken en ik moet zeker weten dat ze er goed mee omgaat. download-19

Ik zou haar het boek ”Het kleine meisje van Meneer Linh” van Philippe Claudel meegeven, vond dat een prachtig en ontroerend boek.  

 • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo? 

Nee ik verander mijn boekenkasten zelden of nooit, ik sorteer ze op soort. Maar dat is tegenwoordig best problematisch, ruimte gebrek. Zou er toch maar eens mee aan de slag moeten.  photovisi-download (11).jpg

 • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten? 

Nee de boekenkasten zijn niet alleen van mij, vooral degene die in de huiskamer staat niet.  Maar boven op de slaapkamer en in de kamer waar de pc staat daar staan eigenlijk alleen boeken die van mij zijn 

 • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi. 

Hier in huis heb ik overal Lundia stellingen staan en die bevallen me eigenlijk erg goed. Je kunt de planken op verschillende hoogten stellen en dat vind ik wel handig. Het liefste zou ik een huis hebben met een hele grote kamer die ik als bibliotheek zou kunnen inrichten. Zou fijn zijn als je alle boeken bij elkaar had staan. Maar ja dat zal er wel niet meer van komen…  

Lieve Groet Ans Arts

 

2 Comments on “Een kijkje in de Boekenkast van..; Ans Arts

 1. Prachtig interview. Ik heb ervan genoten!

  Like

 2. Goedendag. Ik zag bij u het boek zonnestralen. Ik ben daarna op zoek voor mijn lieve oudste zus voor wie dat heel veel waard is. Hebt u enig idee waar ik dst kan vinden?

  Vr. Groet Trudie Geijsberts

  Like

%d bloggers liken dit: