De angst regeert de Vulpen – Jolanda Zuydgeest. ” Het boek maakt me nieuwsgierig naar meer”

De angst regeert de Vulpen – Jolanda Zuydgeest 

 • Auteur: Jolanda Zuydgeest4.jpg
 • Nederlandstalig
 • 175 pagina’s
 • ISBN 9789492115133
 • BOEK10 | Boek 4De Achterflap

Op basisschool De Vulpen gaat het roer om als Katja Poot de leiding krijgt. Een knappe dame die precies weet wat ze wil en met een duidelijke voorkeur voor sommige teamleden probeert ze alles naar haar hand te zetten. Met haar charmes denkt ze ver te komen. Maar als ze verkeerde beslissingen neemt, is de toon gezet. Niet alleen teamleden, ook ouders gaan aan haar kennis van zaken twijfelen. De sfeer wordt grimmiger. Het verzoek om zelf op te stappen, slaat Katja van de hand. Ze is nog lang niet klaar met ‘De Vulpen’…

Mijn  mening:

Mijn tweede boek van boek10, een dun boek dus ik had wel zoiets wat kun je voor roman in 175 bladzijden stoppen. Het boek begint met een gewone schooldag, maar de nieuwe directeur Katja Poot is er nog niet. De altijd punctueel  zijnde Katja heeft niet laten weten waar ze is en haar steun en toeverlaat op school, Elise, maakt zich zorgen.

Met de komst van Katja gaat er een andere wind waaien. De tijd van Koos is voorbij. Een mooie ontspannen tijd. Een tijd van “toen was geluk heel gewoon”.

Het boek vertelt de komst van Katja als directeur op basisschool de Vulpen en hoe zij met ijzeren hand de scepter zwaait over de school met terug lopend aantal leerlingen. Als een wervelstorm gaat zij door de school en heeft vele plannen om de basis school weer op de kaart te zetten, waarbij ze nergens voor terug deinst.

Een roman met een thrillerachtig aspect, een goed verhaal wat naar mijn mening wel wat verder uitgewerkt had mogen worden. Het verleden van Katja en haar relaties waren een verhaal op zich geweest. Een heel herkenbaar verhaal. Ik vind dat Jolanda een hele fijne schrijfstijl heeft en je meeneemt in haar verhaal. Ik kon het boek maar moeilijk weg leggen, want waarom was Katja niet op tijd op school………. Ik wilde het weten.

Een heerlijk boek voor een koude winteravond bij de kachel of juist om mee te nemen op vakantie.

 • Plot 3     
 • Leesplezier 4
 • Originaliteit 3
 • Spanning 3
 • Schrijfstijl 5

 

3 ½  Ster voor dit boek Jolanda Zuydgeest, het maakt me nieuwsgierig naar meer

download-1

Lieve Leesgroet Caro

 

 

 

 

 

One Comment on “De angst regeert de Vulpen – Jolanda Zuydgeest. ” Het boek maakt me nieuwsgierig naar meer”

 1. Pingback: Winactie….. Angst regeert de Vulpen – Jolanda Zuydgeest | mustreads or not !

%d bloggers liken dit: