Een kijkje in de Boekenkast van..; Lena van den Bosch

 

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Mijn naam is Lena van den Bosch en ben 38 jaar, mama van een klein meisje van bijna 4. Mijn hobby’s uiteraard lezen, maar ook lekker in de tuin werken en zitten. Lees mijn dochter veel voor. Zij kan daar nu al veel van genieten.14224914_10210758134017316_8413786433331222121_n-kopie

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

In mijn jeugd las ik weinig. Ik vond lezen moeilijk en als kind koos ik dan ook boeken waarbij om de twee bladzijde een plaatje stond Ik las dan van plaatje naar plaatje. Echter kom ik uit een lezende familie, dus ook ik kreeg uiteindelijk het lees virus te pakken.

  • Welke boeken las je vroeger?

In mijn jeugd las ik veel Winnie the Pooh boeken en in mijn tienerjaren las ik bijvoorbeeld boeken van Pitty en de gehele Vijf serie van Enid Blyton. Haar boeken boeien me enorm. Mooie schrijfstijl.

photovisi-download

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

De boeken die nu voornamelijk in mijn kast staan zijn literaire trillers. Er zijn heel wat van deze schrijvers waarvan ik de boeken moeiteloos verslind. Denk aan Karin Slaughter, Nicci French, Jusse Adler Olsen, Jo Nesbo, Henning Mankel, Thijs Visser, Loes den Hollander. Zo nu en dan kies ik voor een roman, maar dat is niet zo heel vaak. Denk aan de solo serie van Nicci Gerard. Dit zijn mooie boeken. Alles mag in mijn boekenkast, maar ik heb maar een hele kleine boekenkast, dus overal in huis staan stapeltjes boeken. Heb ook een e-reader en hierdoor veel boeken de deur uit gedaan. Maar merk dat ik toch steeds meer gewone boeken boek. Heeft voor mij toch meer.  

photovisi-download-1

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Het boek Schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon vond ik een geweldig boek. Het is het gevoel dat het boek me gaf dat me zo aanspreekt. Wanneer ik lees, beleef ik het verhaal mee en dit verhaal heeft me enorm gegrepen. Het is de manier van schrijven wat mij zo aansprak en dat het verhaal over een boek ‘verboden’ boek gaat. Deel twee vond ik echter niet meer zo goed.

De trilogie van Thijs Visser vind ik ook heerlijke boeken. Het speelt zich af op Ameland. Wij zijn gek op Ameland en vinden in deze boeken veel herkenning terug. Dat maakt naast de fijne manier van schrijven, de boeken erg mooi en fijn om te lezen.

photovisi-download-2

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Het laatste boek van Karin Slaughter schijnt weer erg goed te zijn. Deze heb ik nog niet gelezen maar staat wel op mijn lijstje. Ook de laatste twee delen van de serie Q van Jusse Adler Olsen wil ik nog graag bemachtigen. Maar eerst een aantal reeds aangeschafte boeken lezen.

photovisi-download-3

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Ik zou haar het boek ‘Nooit vergeten’ van Nicci Gerard meegeven. Zeer triest verhaal over het verliezen van een kind. Nicci beschrijft heel goed hoe een familie ten ondergaat aan het verdriet. Prachtig geschreven. Ook het boek ‘Huis van herinneringen’ van haar is een prachtig boek. Een boeiend verhaal tussen heden en verleden.

photovisi-download-4

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik zet mijn boeken zo in de kast en laat het er in… heb maar kleine kast dus veel andere opties zijn er niet.photovisi-download-5

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Iedereen mag er zijn/haar boeken in kwijt. Maar ik eis wel mijn eigen plek op.

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Ik zou het te gek vinden om een wand vullende boekenkast te hebben waar dan ook zeer veel boeken in kunnen. Waarschijnlijk zou ik dan wel alles op schrijver zetten en wellicht va groot naar klein of iets dergelijks.

%d bloggers liken dit: