Recensies·Recensies van Moon

Gekortwiekt- Debora Elisabeth” sprookjesachtige zinnen maken het lezen een Feest”

14906927_1227837403953887_3887931314572294128_nWat is er aan de hand met de nieuwkomers op school?

Wanneer Ava en Ab de eerste dag op het schoolplein lopen, trekken zij gelijk ieders aandacht. Positief en negatief de meisjes lopen achter Ab aan alsof het een puppy is, maar er is iets met hem. Brian heeft gelijk al een kijkje op die vreemde snuiter. Ava daar in tegen is een heel ander verhaal, het bloedmooie meisje laat zijn hart weer sneller kloppen.

Maar wat is er tussen deze twee nieuwelingen? Brian kan er de vinger niet opleggen. Wanneer Tara zijn ex- vriendinnetje een afspraakje heeft met Ab is Brian er niet gerust op!!

Mening

“Zij is een engel, vermomd als een neergeschoten duif”

Na de eerste bladzijde raak ik al in de ban van het verhaal. Ava en Ab maken mij nieuwsgierig ze hebben iets mysterieus wat mij enorm boeit. Hier wil meer van weten en merk dan ook dat ik het verhaal slecht weg kan leggen.

De fijne schijfstijl en de prachtige zinnen maken dat het lezen een reisje wordt, de zinnen zitten soms zo mooi poëtisch in elkaar dat je verdrinkt in de woorden.

‘De veren van mijn fiets piepen klagelijk bij elke hobbel die ik trotseer, het zand schuurt tegen de velgen, mijn hart bonkt luid in mijn borstkas. Alle geluiden samen, laten de vogels zwijgen.”

De karakters zijn goed en vooral heel mysterieus neer gezet door de schrijfster, als lezer raak je meer en meer in de ban van deze mysterieuze karakters en je voelt tussen de regels  de onmacht, de macht, de onzekerheid en tweestrijd van de karakters. Gaande weg het verhaal krijg je vermoedens, maar toch kan de schrijfster je tot het einde aan de bladzijde vastgenageld houden, de spanning is tastbaar en maken je op sommige momenten zelfs emotioneel,  dit komt puur door de wendingen die het verhaal neemt. Pas op het laatste viel het kwartje, het einde is ontroerend en puur.

Ik heb genoten en merk dat ik meer van dit genre wil lezen. De onderliggende boodschap, het verhaal wat op een sprookje doet lijken, de pure liefde. Dit boek is voor jong en oud een aanrader !

Liefde overwint alles..

download-4

Lieve Leesgroet Moon