Vergeef haar – Debora Elisabeth “Nieuwsgierig naar meer van deze schrijfster”

Vergeef Haar – Debora Elisabeth

 

Samenvatting:

“De wind trekt aan mijn haren, slaat natte lokken in mijn gezicht. Waar ben ik? Waarom is het zo donker? Waar is iedereen?

Een ijzige schreeuw snijdt door de nacht en verbreekt de doodse stilte. Ik ren, maar kom niet vooruit. Weg! Ik wil hier weg. Daan!
Ik verstar. Bruine ogen die mij ooit zo anders aankeken priemen dwars door mij heen. Ze spugen haat, schreeuwen moord.

“Vergeef me”

Over de auteur:

downloadDebora Elisabeth (van Maanen), geboren in 1982 is eigenwijs, creatief en hopeloos romantisch. Ze is gek van YA-boeken, series en films. Vergeef haar is haar debuut, een Young adult waarmee ze bewijst dat romantiek en Zeeuwse nuchterheid perfect samengaan.

 

Mijn mening:

Nadat ik op de boekpresentatie van Debora Elisabeth was geweest en haar daar mocht interviewen, was ik wel heel erg benieuwd naar haar boek geworden. Zelf hou ik ook van  romantische verhalen, maar dan wel met thriller aspecten. Dit is een YA boek met Fantasy en romantiek, dus wat brengt dit mij, twee ingrediënten waar ik van houd.

De cover vond ik al prachtig en ook de trailer van het boek raakte mij. Was ook opgenomen in de bibliotheek waar ik werk. Debora heeft de cover en de trailer zelf ontworpen en gemaakt, dus een talent vol auteur zou ik zo zeggen, van alle markten thuis.

Het boek gaat over de hoofdpersoon Roza. Ik dacht meteen dat het eerste hoofdstuk in een Fantasy wereld afspeelde……….

“IK HAAL NOG EENS DIEP ADEM EN SLUIT MIJN OGEN. IN GEDACHTEN TEL IK AF: VIJF VIER DRIE …GESPANNEN GLUUR IK DOOR MIJN WIMPERS NAAR HET SCHERM, DAT NOG STEEDS DIE GRUWELIJKE BALK LAAT ZIEN.”

………maar dit was niet zo, het is een gewoon verhaal, tot dat !

De romantiek voert de boventoon en je kunt je gemakkelijk verplaatsen in de hoofdpersoon van het boek, Roza. De Fantasy is een vleugje, maar net genoeg om het verhaal een spannende wending te geven.

Debora heeft een heerlijke schrijfstijl en gebruikt mooie zinnen. Ik als emotioneel persoon, had nog al eens wat tranen over mijn wangen lopen.

““IK VOEL JE OVERAL” ZIJN OGEN VOLGEN HET SPOOR VAN ZIJN VINGERS EN STOPPEN WANNEER ZE DE MIJNE HEBBEN BEREIKT. HIJ DRUKT ZIJN LIPPEN OP MIJN MOND, ZACHT ALS BLOEMBLAADJES DIE DANSEN IN DE WIND.”

Ik ben heel benieuwd naar haar volgende boek, Maan, die verwacht wordt in het voorjaar van 2017. Tussen door komen er nog wat korte verhalen van Debora uit. We mochten het korte verhaal, Gekortwiekt,  al lezen en Moon vertelde al wat zij daar van vond

Ik vond het jammer dat het boek niet wat dikker was, ik had nog wel meer willen lezen over Roza en Daan.

Een goede YA, die zeker bij de doelgroep, waarvoor Debora schrijft, aansluit.

  • Schrijfstijl 4
  • Leesplezier 5
  • Plot 3
  • Spanning 3
  • Originaliteit 4

Dik verdiende 4 ****sterren, voor een YA waar ik van genoot 

download-4

Lieve Leesgroet Caroline

ckqrmqmweaaeqfz

%d bloggers liken dit: