Een kijkje in de Boekenkast van…; Kevin Glibert

 • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Ik ben Kevin Glibert, 31 jaar. Ik woon in Antwerpen (België).
Ik ben werkzoekend, dus ik koop mijn boeken in tweedehandswinkels of ik huur boeken uit de bibliotheek. Eenmaal per maand is er aan de stadsbibliotheek een boekenmarkt, waar je voordelig boeken kan aankopen.
Ik hou van de boekenbeurs. Dit jaar is het mijn tiende jaar dat ik het literatuurparadijs bezoek.
Ik beheer een boekenblog: ’t Hobokens Boekske, deze gaat op 1 december terug online, in de vernieuwde versie. Op dit ogenblik bestaat het nog uit een Boekenbeurs variant, waar ik later in november mijn verslag zal plaatsen.

photovisi-download-37

 • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ja, de passie voor literatuur in ’t algemeen is echt wel van vrij jong erin geslopen. Boeken zijn een paar jaar later gekomen, maar toen ik 6 jaar was, las ik graag strips, vooral van Jommeke. Naarmate ik ouder werd, ben ik ook meer echte boeken gaan lezen.

download-10

 • Welke boeken las je vroeger?

Vlaamse filmpjes, deze werden verdeeld via het onderwijs, en dat was een geweldige manier om de goesting van ’t lezen te vergroten en literatuur te ontdekken. Deze bestonden; en bestaan trouwens vandaag de dag nog steeds, uit diverse genres.
Toen al, had ik meer zin in de verhalen van ‘De Buldog’, de spannende boekjes die ertussen zaten. Vervolgens werden het boekjes van o.a. de postbode Pietje Puk. Enkele jaren later werd ik grote fan van de R.L. Stine. Zowel de Kippenvel reeks als de Fear Street reeks.
Geweldig veel middagen en avonden, in deze boekjes gestopt.

photovisi-download-40

 • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Bijna 80% van mijn boeken die in mijn boekenkast staan, zijn van een Vlaamse auteur. Daarvan is nog eens 65% een Vlaamse Misdaadauteur.
Dat is geen eis, dat is een natuurlijke evolutie geworden. Vroeger spaarde ik ook de boeken van Karin Slaugther, John Grisham e.d. Maar het is gewoon allemaal te veel geworden.
Ik heb toen besloten, om voornamelijk buitenlandse reeksen weg te doen, maar evengoed Vlaamse auteurs, destijds nog gesigneerd op de boekenbeurs, liggen op de container.
Dat is iets waar ik nog altijd spijt van heb, hoeveel geld ik in godsnaam gestoken heb, in deze boeken, terwijl iedereen weet dat men niet elk boek ga kunnen lezen.

photovisi-download-39

 • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Indien jullie me deze vraag begin 2015 hadden gesteld, had ik het nooit geweten. Zoveel fantastische boeken, in al die verschillende genres.
Maar omdat jullie vragen dat ik heel eerlijk te zijn en omdat het nu oktober 2016 is, bijna een jaar na de terroristische aanslagen in Parijs, Nice en Brussel: …
Stan Lauryssens met ‘Dromen zijn bedrog’ en ‘Deflo met Intifada’. Ik weet dat hierboven staat, “welk boek”, maar deze boeken zijn voor mij samen 1.

photovisi-download-41

 • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Indien me deze vraag gesteld zou worden, na de komende boekenbeurs, zal dit antwoord nog uitgebreider zijn  , maar van de boeken die ik weet dat ze uit zijn, mis ik nog het boek van Dirk Verhofstadt met ‘Salafisme vs democratie’ en Saskia Maaskant met ‘Dromer’.

photovisi-download-35

 • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Geen idee, nog nooit gebeurd. Indien men de vooroordelen en de stereotypen zou volgen, vermoed ik de ‘vrouwenthrillers’ van Anja Feliers. Verder zouden waarschijnlijk de romans van Carlos Ruiz Zafon, populair kunnen zijn.

photovisi-download-38

 • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Naar mijn gevoel niet. Ik verander mijn boekenkast eenmaal, na elke boekenbeurs.
Ze blijven wel steeds op schrijver naast elkaar geplaatst worden, vindt dat gemakkelijk als ik een boek wil terugvinden.

 • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Helaas, ik ben de enige lezer in ’t gezin. Mijn ouders lezen niet graag.
Ik probeer ze triggeren met o.a. de complete saga van Amoras, en een boek van Geronimo Stilton over de avonturen van Koning Arthur J .download-11

 • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Een boekenkast, die heel de muur bedekt. Letterlijk. Van links naar rechts en van beneden tot boven, liefst nog met een laddertje .
En als ik nu toch mag dromen, graag deze boekenkast nog eens aan de andere kant van mijn leeskamer. Met in ’t midden, omringt door mijn auteurs een geweldige boekenstoel

One Comment on “Een kijkje in de Boekenkast van…; Kevin Glibert

 1. Bedankt om mijn boekenkast te selecteren. Zoals jullie kunnen merken heb ik een uitgebreid en divers boekenaanbod 🙂

  Like

%d bloggers liken dit: