What goes around comes around -Titia Muizelaar. “Alweer zo`n verrassend debuut,hier wil ik meer van lezen”

What goes around comes around – Titia Muizelaar

  • Auteur; Titia Muizelaar8
  • ISBN; 9789492115171
  • Jaar van uitgave; 2016
  • Aantal pagina`s 238

 

De achterflap

Boek I Alice
Jimmy, de echtgenoot van Alice, wordt vermoord voor verduistering van diamanten die Alice later vindt in een geheime bergplaats in haar huis. Dit incident loopt als een rode draad door haar leven. Zij komt in contact met Leo “een adviseur” met wie zij een deel van de diamanten in Antwerpen verkoopt.
Tijdens een korte vakantie in Spanje ontmoet zij haar grote liefde, Antonio Pereira. Hun liefde wordt bekroond met een zoon Julien. Echter hun geluk is van korte duur, Antonio overlijdt. Alice vertrekt kort daarna met Julien naar Nederland waar zij gaat werken als journaliste bij een maandblad. Twintig jaar later duikt Leo weer op met het dringende verzoek de achtergehouden diamanten te verkopen. Kort daarna reist Alice naar Spanje waar zij een bizarre ontdekking doet die leidt tot angstige momenten. Wanneer de situatie levensbedreigend wordt, vlucht zij met behulp van haar zoon naar vrienden van hem in Florida waar zij beiden op een schokkende manier geconfronteerd worden met het verleden.
 

Boek II Julien
Door de conflictsituatie vertrekt Julien naar Nederland. Om de gebeurtenissen te verwerken hangt hij de beest uit. Door een ongeval komt hij in rustiger vaarwater en brengt hij zijn leven op orde. De diamantaffaire blijft ook hem op een geraffineerde manier achtervolgen.

Een romantisch spannend verhaal met een verrassend einde.

Mening;

Wat ik niet begrijp, waarom is Jimmy`s auto ontploft? Hij dood, mijn vader ineens dood ik vind het een vreemde zaak, Hier zit meer achter.”

Weer een BOEK10 boek, een Engelse titel, wat kan ik daar van verwachten. De titel zegt op zich al genoeg, klinkt wel lekker trouwens in het Engels. Gauw lezen waar het boek over gaat. Kijk hier de trailer van het boek dan word je al gauw getriggerd tot oppakken van hiervan

trailer What goes around comes around

De proloog heeft zo`n pakkend begin, dat je als lezer al gelijk geboeid bent dit belooft veel goeds. Wanneer Alice haar verhaal aan haar zoon Julien verteld, gaan de antennes bij elke thrillerlezer waarschijnlijk om gelijk op scherp. De normale vragen van een thriller komen om hoog, Waarom en Wat is er gebeurt? Wanneer Leo ruim twintig jaar later plots weer contact op neemt met Alice, komt er volledige spanning en snelheid in het verhaal te zitten. Dit weet Titia zo neer te zetten dat je gepakt bent door het verhaal en blijft lezen.

“Mam, we komen hieruit. Ik ga je helpen, dit hoef je niet alleen te doen”

Dit is serious business. De vraag in welk web Alice is verzeild geraakt, dreint constant door mijn hoofd. Gaande weg het boek komt er meer mysterie in het verhaal, wie is te vertrouwen en wie niet. De karakters worden goed neer gezet door Titia meerdere malen raak je vertrouwd met een personage maar blijkt deze niet te zijn wie hij/of zij zegt te zijn. Je raakt geïntrigeerd door de verschillende wendingen die het verhaal maakt, en raakt achterdochtig, hierdoor blijkt dat de schrijfster de juiste snaar te pakken heeft. Voor een debuut erg verrassend moet ik erkennen. Je merkt dat er meerdere details vanuit Titia haar werk-achtergrond naar voren komen, heel slim aangepakt.

Het verhaal wordt in twee delen opgedeeld, het eerste deel wordt vanuit Alice verteld en deel twee later vanuit haar zoon Julien, beide verhalen zijn goed opgebouwd en bij beide voel je hun angst en hun wantrouwen naar de buitenwereld. Hun emoties zijn goed beschreven en zijn te proeven tussen de regels door.

Kunnen we nog een vervolg verwachten is iets wat door mijn hoofd schiet wanneer ik het boek dicht sla? What goes around comes around, maar ik wil eigenlijk nog wel meer weten.

Dit boek is een prachtig debuut, eentje waarvan je niet zou zeggen dat het een debuut is. De karakters zijn goed uitgewerkt de emoties zijn puur en de details zijn goed beschreven. Een boek van een schrijfster waar ik meer van wil lezen, Titia Muizelaar zet zich met dit debuut heel goed op de kaart en is wat mij betreft zeker een aanrader.

  • Plot      4 ****          
  • Spanning 4 ****
  • Leesplezier 5 *****
  • Schrijfstijl 5 *****
  • Psychologie 3 ****

Zeer verdiende 4 sterren voor deze debutantedownload-4

Lieve Leesgroet Moon

 

2 Comments on “What goes around comes around -Titia Muizelaar. “Alweer zo`n verrassend debuut,hier wil ik meer van lezen”

  1. Pingback: Winactie….. What goes around comes around – Titia Muizelaar – Mustreads or not !

%d bloggers liken dit: