Recensies·Recensies van Moon

AW Bruna Blogtour “Lawinegevaar”- Suzanne Vermeer

Lawinegevaar – Suzanne Vermeer

Auteur: Suzanne Vermeer

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers

  • Nederlandstalig
  • 312 pagina’s
  • 9789400507692
  • november 2016download-14

De Achterflap

Advocate Chantal Donkers breekt definitief door als succesvol strafrechtadvocate na het winnen van een spraakmakende zaak die veel media-aandacht genereert. Ineens hoort ze bij ‘de groten’ en is ze een graag geziene gast in nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Dat de roem ook een keerzijde heeft, ontdekt ze als ze te maken krijgt met een stalker.
Om even te ontsnappen aan alle stress en drukte boekt Chantal een skivakantie naar Zwitserland met haar vriend Niels. Maar een week voor vertrek gaat ’s avonds de deurbel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter te zijn van Chantals jongere zus Amber. De zus met wie ze al ruim tien jaar geen contact meer heeft. Het meisje stelt zich voor als Fenna en stapt naar binnen met de woorden: ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’

Mening

“Ik raad je aan vanaf nu continu over je schouder te kijken, want ik kan zomaar ineens achter je staan.”

Het is na de dood van Paul Goeken in 2011, welke onder het pseudoniem Suzanne Vermeer een groot aantal thriller schreef, een groot geheim wie nu onder dit pseudoniem de thrillers verder schrijft. Mij maakt het in ieder geval mateloos nieuwsgierig, wie dit kan zijn, maar dat terzijde. Suzanne Vermeer `s thrillers staan altijd garant voor heerlijke vakantie thrillers, boeken welke je heerlijk weg leest op een zondag middag op de bank of aan het zwembad tijdens je vakantie. Lawinegevaar, maakt me na het lezen van de achterflap nieuwsgierig. De cover is net als de voorgaande herkenbaar als een Vermeerthriller, een kleurrijke band en een in het oog springende voorkant.

Vermeer neemt je mee in het leven van Chantal Donkers. Het leven dat nadat haar kleine nichtje voor haar deur staat redelijk op zijn kop komt te staan. Wie is toch die stalker, en waarom laat haar zus, welke ze tien jaar niet heeft gezien, haar dochtertje onder haar hoede achter? Er hangt een hoop Mysterie in het boek en door de vlotte schrijfstijl vlieg je door het boek. Er zijn meerdere karakters welke ik van het begin al niet vertrouw, de angst van Chantal is voelbaar en je raakt verweven met deze karakter. Dit is fijn want hierdoor zit je helemaal in het boek en ik merk dat ik het boek bijna niet weg kan leggen.

“Ik snap dat het frustrerend is, maar je kunt het verleden nooit helemaal van je afschudden. Het haalt je altijd weer in en meestal op momenten dat je het niet verwacht”

Wanneer je denkt dat je het verhaal wel een beetje doorziet, kom je in een Lawine van wendingen terecht waarna niet meer is wat het lijkt. Dit maakt het eerst zo kalme boek plots toch wel een echte thriller. De plot is verrassend iets wat je aan het begin niet ziet aankomen, maar het maakt het boek af. Lawinegevaar is weer een heerlijk Vermeerthriller, het is een aanrader voor de volle december maand om even heerlijk te ontspannen en tot jezelf te komen, alleen als je op wintersport gaat zou ik hem even laten liggen. Wees gewaarschuwd!!!

 

  • Plot           4 ****
  • Schrijfstijl  4****
  • Leesplezier 4 ****
  • Spanning    3 ***
  • Psychologie 4 ****

4 **** verdiende sterren voor een boek wat van kalm naar een toch wel aangrijpend spannend verhaal gaat.download-4

Lieve Leesgroet Moon

 

Over de schrijfster;

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In 2002 debuteerde hij met zijn eerste thriller onder zijn eigen naam. Na vier titels ontstond het idee om naast zijn eigen boeken, boeken onder pseudoniem uit te brengen. All-inclusive (2006) was het eerste boek op naam van Suzanne Vermeer en werd meteen een bestseller. Ook voor de volgende boeken waren de reisbranche en het toerisme het uitgangspunt en inmiddels is dat het unieke handelsmerk geworden voor deze ijzersterke vakantiethrillers. De zomerthriller Cruise (2009) werd in 2010 genomineerd voor de NS Publieksprijs en Noorderlicht in 2012. Noorderlicht is het laatste Suzanne Vermeer-boek dat Paul Goeken zelf geschreven heeft. Na de dood van Paul Goeken werd de naam Suzanne Vermeer overgenomen door een door de uitgeverij (AW Bruna uitgevers) onbekend gehouden schrijver of schrijfster. In totaal zijn er al meer dan 2 miljoen Suzanne Vermeers verkocht. Er wordt gewerkt aan de verfilming van enkele boeken.