Boekenuitjes

De Antwerpse Boekenbeurs 2016 van Caroline

De tweede keer dat ik deze gigantische beurs bezocht. Samen met mijn blog vriendin Moon stond dit uitje  al maanden vast.

We hadden al gauw afgesproken twee dagen daar rond te lopen, maar welke dagen ga je dan. Ga je in de herfstvakantie van België, ga je in het weekend, ga je voor bepaalde auteurs enz…

Wat gingen wij voor keuze maken!!!

Geen weekend in ieder geval en liever niet in de vakantie van de Belgen. Met slecht weer loop je dan echt over de koppen. Vrijdag de 11de november is de aller drukste dag op de beurs, dus die dag moet je hier zeker niet willen zijn.

Op sommige dagen is de beurs tot 18.00 uur open en op andere dagen tot 22.00 uur. Twee weken de kans om je favo auteurs te ontmoeten en een handtekening te scoren.

Wij vonden  het erg leuk om met uitgeverijen en auteurs te praten, dus als er dan enorme rijen staan hebben ze niet zoveel tijd voor je. Omdat Moon nog niet op de Antwerpse BB was geweest, wilden we ook alle tijd hebben om alle prachtige uitgestalde boeken te bekijken. Dus op woensdag 9 november vroeg vertrokken richting Antwerpen.

Met Sterre, die Moon nog niet in het echt had ontmoet, heerlijk geluncht en gekletst over echt van alles, jammer dat Inge van Bruggen er niet bij kon zijn, maar ja je kunt niet altijd vrij nemen, he Inge??

Natuurlijk Gotcha mee genomen met handtekening.

Naast Sterre zat de auteur Nathalie Fobe, een kinesitherapeut. Zij gaf Moon wat adviezen omtrent haar hoofdpijn en ik nam haar boek mee.Hierover zeg ik niet al teveel het is namelijk een cadeautje voor een vriendin en er staat een heel verhaal voor haar in. Ik hoop dat ze er blij mee is.

 

Een nieuwe schrijfster stond bij Uitgeverij Witsand en het boek trok mij heel erg aan. Louise Coffyn heeft de roman “ Waar het hart vol van is… “geschreven. Woensdag, toen zij er niet was, had ik het boek al mee genomen en de volgende dag stond ze te signeren en heeft ze een mooi briefje voor me geschreven dat ik in het boek zal plakken, want mijn boek lag al in de auto.

photovisi-download-29

Natuurlijk had ik Toni Coppers  gevraagd of hij zijn geweldige stempel weer wilde mee nemen. Een echte stempel van zijn vingerafdruk. De  nieuwste van Toni aangeschaft,  met natuurlijk een handtekening en stempel erin. Zo langzamerhand komt de serie wel compleet, al hoewel ik er nog wel een heleboel moet aanschaffen van de Liese Meerhout serie. Toch ben je dan ook wel trots dat hij ons kende en ons blog volgt. Een leuke foto gemaakt en ook nog met Sterre langs gelopen, want de auteurs wilde elkaars boeken ook graag lezen.

photovisi-download-27

Woensdag was het heel rustig, maar op donderdag was het een stuk drukker. Wat ik erg leuk vond dat er veel scholen kwamen en de kinderen niet zomaar rondliepen, maar allemaal een vragenlijst hadden gekregen. De kinderen die ik zag waren erg enthousiast bezig met handtekeningen, foto’s maken van auteurs en het beantwoorden van vragen.

Twee dagen boekenbeurs, gezellig en heerlijk gekletst met heel veel mensen. Super dagen met Moon gehad, heerlijk gegeten en geslapen in het Ramada hotel.

ramada

Hopelijk zijn wij er volgend jaar ook weer bij, nu maar snel lezen en jullie horen wel hoe de boeken die we hebben gescoord door ons worden gewaardeerd.

 

Bedankt lieve auteurs en Dirk Demuynck van uitgeverij Witsand

moments_212ebd65-2371-42cd-a047-d015695bb076_hi_res1

voor de boeken, heerlijke koffie en de leuke gesprekken.

Liefs en weer veel leesplezier van Caroline