Recensies·Recensies van Moon

Bloeden zal je! – Diana van Hal “Heerlijk lugubere details en super fijne schrijfstijl.. Mysterie op en top”

Bloeden zal je! – Diana van Hal

Een Bennet & Rowley mysterie

 • ISBN: 9789082509526
 • Auteur: Diana van Hal
 • Uitgave: Verba Montem
 • Taal: Nederlands
 • Serie: Een Bennet & Rowley mysterie
 • 15095570_1790440444560210_6451589186007351861_n

De Achterflap

Een foto die spontaan uit een printer komt, gooit het leven van Lindsey en Michael drastisch overhoop. Wie is de onbekende man? Waar is hij? En wie heeft hem beestachtig verminkt en vastgebonden aan deze stoel gefotografeerd?

Vragen voor Spencer Bennet en zijn team. Er ontspint zich een kat en muis spel tussen een gedreven psychopaat en het rechercheteam. Wie houdt wie in de gaten en wie maakt de eerste fout?

Terwijl Spencer zich stort op deze klus, heeft hij een ander probleem. De kloof die ontstaan is tussen hem en Jennifer is nog nooit zo groot geweest. Hij weet dat de waarheid vertellen de oplossing is, maar hij moet zwijgen.

Mening

“Nu weet hij het zeker; Dit is geen ontvoering voor informatie, geen marteling, geen vijanden. Hij gaat hier sterven”

Wanneer je het boek in handen hebt, krijg je van de omslag al de kriebels een mysterieus paar ogen staren je aan. Het maakt me nieuwsgierig, en de pakkende titel maken het af. Dit boek wil ik lezen.

Diana van Hal begint haar boek met een indrukwekkend voorwoord. Waarna het verhaal van start gaat, wauw, wanneer je een printer koopt en deze aansluit verwacht je niet gelijk dat de eerste printpagina een afbeelding is van een dode man. Dit schud je gelijk wakker en zet je op scherp, voor de rest van het verhaal. De lugubere en uitgewerkte details van de plaats delict en het slachtoffers, doen de echte thrillerfans smullen, Diana van Hal beschrijft ongecensureerd de details waar ik persoonlijk erg van houd.

Spencer Bennet en zijn team zijn naarstig opzoek naar de dader, het lijkt wel of ze steeds net te laat zijn. De karakters worden door van Hal goed beschreven bij meerdere krijg je al gauw een naar gevoel, en heb je hebt al gauw bij sommige je vraagtekens. Ook de persoonlijke relaties komen onder druk te staan wat het verhaal een extra dimensie geeft.

Ik bemerk al gauw dat ik Bloeden zal je! een On Nederlandse thriller wil noemen, maar dit zal ik eerst goed uitleggen. Het heeft een Buitenlandse sfeer door dat het zich niet in Nederland afspeelt, maar ook de gruwelijke daden, de details en de diensten van de politie doen buitenlands aan. Het heeft net die andere sfeer als de bekende Nederlandse thrillerschrijfsters.

“De letters onder de werkbank! Ik zie jou. Die drie woorden krijgen nu veel meer betekenis”

Diana van Hal laat je lang in twijfel over de dader, verschillende karakters hebben nare trekjes waardoor je meerdere malen gaat twijfelen over hun goede gedrag. Heerlijk die mysterieuze sfeer, van Hal houdt het tot het einde aan toe spannend. Je blijft geboeid in het verhaal, en ik merk dat het boek wegleggen me moeite kost steeds denk ik ooh, nog even een paar hoofdstukjes. De vlotte schrijfstijl en de korte prettig lezende hoofdstukken bevorderen dit zeker. Het boek moet uit. Want wie o wie is toch die dader. Dit had ik niet verwacht… Bij vele had ik mijn vraagtekens maar niet bij deze dader, dat had ik echt niet aan zien komen. Complimenten voor de schrijfster.

En er is nog iets waar ik nu al blij van word, er komt denk ik een vervolg op dit Bennet & Rowley mysterie. En de karakters van dit mysterie staan mij erg aan, de pittige tante Jennifer welke rustig op eigen onderzoek uit gaat, en de zorgzame Spencer die zijn eigen gevoelens wegcijfert voor de veiligheid van andere. Ja, hier kan ik echt blij van worden.

 • Plot 4 ****
 • Spanning 5 *****
 • Schrijfstijl 4 ****
 • Leesplezier 5 *****
 • Psychologie 4 ****

Bloeden zal je! 4 ½ ster voor de heerlijke lugubere details die me bijna denken deden aan boeken van Chelsea Cain.. De schrijfstijl was doortastend en heerlijk mysterieus, ik kijk uit naar meer van deze Bennet & Rowley

images

Lieve Leesgroet Moon

 

Een gedachte over “Bloeden zal je! – Diana van Hal “Heerlijk lugubere details en super fijne schrijfstijl.. Mysterie op en top”

Reacties zijn gesloten.