Een kijkje in de Boekenkast van..; Charissa Belonje

 

 • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?


Ik ben Charissa, 22 jaar oud en woon nog thuis. Samen met mijn ouders, mijn broer en mijn kat geregeld hebben wij twee logé honden (zeg gerust hondjes). Ben een sportief persoon en doe zelfs aan Fitness en Dans (soort streetdance), daarnaast hardloop en skate ik. Eigenlijk vind ik alles op voetbal na leuk, al doe ik niet alles. Hiervoor heb ik 14 jaar op karate gezeten, maar ben hier mee gestopt. Willen jullie nog iets weten vraag het gerust.

12079170_1024421040944020_1532367241064030583_n

 • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Passie voor boeken, zou ik toch even terug moeten denken. Lees wel al van kinds af aan, zelf studie.

 • Welke boeken las je vroeger?

De boeken die ik vroeger las waren: Pinkeltje, Hoe Overleef Ik, Kippenvel, Carry Slee en boeken die me gewoon leuk leken.photovisi-download-14

 • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Er staan verschillende soorten boeken in mijn kast van jeugd naar volwassen naar Young Adult. Ik heb niet echt eisen aan een boek als het maar leuk is, zo leuk dat je het opnieuw zou willen lezen.

 • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

De boeken van J.K. Rowling de Harry Potter serie heeft voor mij een hele grote waarde. De Harry Potter reeks heeft mij gemaakt tot wie ik ben.download (28) Er is in het verleden heel veel gebeurd wat ik nooit een plaats heb kunnen geven, door deze serie voelde het alsof ik niet de enige was. Het voelde goed, er kwam daarna zoveel naar buiten dat ik durfde met iemand te praten, dat ik durfde om mezelf te laten zien. Heb drie jaar met faalangst geleefd (dit heeft iemand veroorzaakt), door deze serie kwam ik eroverheen.

 • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Er zijn nog een aantal boeken die ik graag zou willen toevoegen aan mijn collectie of aan mijn boekenkast.photovisi-download-15

 • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Ik leen alleen boeken aan echte vriendinnen uit, wie geen vriendin is mag geen boek lenen. Hier zijn wel een aantal eisen, er zijn bepaalde boeken die niemand maar dan ook niemand mag lenen. Misschien is het streng, maar hier hecht ik veel waarde aan of zijn gesigneerd.

 • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Soms verander ik mijn boekenkast, de auteurs moeten altijd bij elkaar staan en het liefst ook op data (jaar en maand). De kleur maakt mij niet veel uit en de genre wel, maar dan meer YA bij YA.download-12

 • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

We hebben verschillende boekenkasten, we lenen wel van elkaar maar boeken die echt van jezelf zijn staan in onze eigen boekenkasten.

 • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi?

Ben bezig met mijn kamer te veranderen, ik heb nu allemaal losse boekenkasten her en der staan. Ook is mijn boekenkast nu best wel een rotzooi, heb haast geen plaats ervoor. Dit word veranderd en wordt één grote boekenkast bij elkaar en naast elkaar, alleen deze moeten we zelf in elkaar knutselen. Dat laat ik liever aan mijn pa over, ben niet echt technisch.

photovisi-download-13

 

Voor wie nog wat wilt weten vraag het gerust!

Lieve Groet Charissa

One Comment on “Een kijkje in de Boekenkast van..; Charissa Belonje

 1. ziet er super leuk uit!

  Like

%d bloggers liken dit: