Hotel Silvermaen – Marieke Frankema “Hier word ik als volwassene weer even kind van, heerlijk”

Hotel Silvermaen – Marieke Frankema

  • ISBN 9789492337146
  • 110 pagina’s
  • Nederlands
  • Softcover
  • exclusieve uitgave met glow-in-the-dark omslag
  • Uitgever: Nimisa Publishing House
  • inclusief CD met muziek

download-25

De Achterflap

Een magisch muzikaal verhaal voor kinderen vanaf 10 jaar.

Boek en cd met muziek van Jenneke Wouters, gebaseerd op de gelijknamige musical.

Nannette kan eindelijk weg uit het weeshuis omdat er een oudtante van haar is opgedoken. Een pestkop zegt dat ze vast snel terug is, zodra haar familie erachter komt hoe stom Nannette is.

Gelukkig is dat helemaal niet waar. Tante Dora vindt haar aardig en ook volgens Bob en Tina is ze volkomen normaal.

Maar zijn zij wel normaal? En hoe erg is het eigenlijk om anders te zijn dan iedereen? Al snel moet Nannette beslissen wat ze wil. De Magisch Inspecteur geeft haar namelijk maar drie dagen de tijd om haar draai te vinden, anders is het regelrecht terug naar het weeshuis.

Mening

“Wanneer het schemert,  het licht wordt zwak. De zon zegt vaarwel voor een paar heerlijke uren. Mijn hart springt op mijn bloed gaat koken”

Een prachtige glow in the dark omslag een luxe uitstraling met cd, er is met zorg gekozen voor de uitstraling en de letter types. En het past ook helemaal bij het type boek, bij het verhaal. ik ben er van onder de indruk.

Wanneer je Hotel Silvermaen in stapt, stap je in een sprookjes wereld. Je voelt je weer tien jaar oud wanner je je vereenzelvigt met Nanette, welke door Bob wordt opgehaald bij het weeshuis vandaan. Is dit haar redding? Het begroot me hoe zij in het weeshuis is behandeld, en ik bemerk dat het me ontroerd.

Wanneer Nannette in Hotel Silvermaen wordt ontvangen is het eerste wat mij opvalt de zang, maar dat is logisch bij een musical, ik word er blij van. Heel origineel en het loopt vloeiend in elkaar over. Dit is echt een pluspunt voor het boek, er is zoveel werk gemaakt van de lay-out en het bevat zo veel extra`s waardoor het voor een kind echt een plezier is om het boek te lezen. Mijn complimenten.

“Ik zocht een thuis

Dat heb ik gevonden

Wat ik zocht, blijkt echt waar

Het is hier fijn

Omdat hier echt mensen zijn

Of nou ja, mensen…

Die echt

Oprecht houden van mij”

Je beleeft het verhaal op een heerlijke manier, als of je zelf weer tien jaar bent echt genieten, tijdens het lezen bedenk ik me meerdere malen aan wie ik het verhaal voor kan gaan lezen. Zo enthousiast word ik ervan. Het verhaal wordt zo prettig en positief beschreven dat je je gewoon waant in het hotel. Door de heerlijke sfeer en de vlotte schrijfstijl is het lezen een feestje.

De sprookjesachtige sfeer, kun je gewoon voor je zien verschijnen het enthousiasme van Bob en Tante Dora maken dat ze ook op je netvlies verschijnen. Nanette ontroert me en Tina heeft iets stoers om zich heen .. maar onder tussen is ze een zacht gekookt eitje. Het verhaal zit goed in elkaar en als musical is het heel goed uitvoerbaar en heeft het een duidelijke boodschap. Voor kinderen van deze leeftijd, spannend maar zeker goed te doen. Ik zie het helemaal voor me Bob in de volle maan achter zijn staart aan rennend..

Marieke Frankema & Co heeft me op meerdere manieren geraakt met het boek, de manier van schrijven het verhaal, het enthousiasme wat je gewoon proeft achter alles, de vormgeving alles. Het boek is meer Kunst dan gewoon een boek.

Ook de cd past helemaal bij het boek, het is een aanvulling op het boek, heerlijk om het na het lezen te luisteren.

Wat een heerlijk origineel, positief en mooi geschreven kinderboek. Hier word ik als volwassenen zelfs weer even kind van, Heerlijk.

Dik verdiende 4 sterren voor Hotel SilverMaen hopelijk is er gauw een kamer vrij

download-4

Lieve leesgroet Moon

 

 

 

%d bloggers liken dit: