Recensies

Elsa Bakker stuurde ons een mooie mening over Naar Huis – Harlan Coben

 Naar Huis – Harlan Coben

  • Nederlandstalig
  • 384 pagina’s
  • 9789022565254
  • november 20169200000060212522

De Achterflap;

De jongen die al tien jaar wordt vermist staat opeens recht voor hem… Een decennium geleden werden twee zonen van twee welgestelde families ontvoerd. Er werd losgeld geëist, maar sindsdien is er niets meer van de jongens vernomen. Geen enkel spoor is er van hen terug te vinden. Tien jaar lang hadden hun families niets dan pijnlijke herinneringen en hoopten ze radeloos op de dag die nu eindelijk aanbreekt: Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win denken dat ze een van de gekidnapte jongens hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en wat kan hij zich nog herinneren van die cruciale dag? En misschien nog wel belangrijker: wat kan hij Myron en Win vertellen over het lot van zijn nog altijd vermiste vriend? 

Mening

Naar huis is wederom een vlot en makkelijk leesbaar boek van Harlan Coben. Zijn thrillers zijn voor mij heerlijke tussendoortjes waar je echt doorheen vliegt. Toch is het wat mij betreft geen top boek. Het is een fijn boek wat je leest nadat je een zwaar boek gelezen hebt, waar je even van bij moet komen.

Het boek vertelt het verhaal vanuit twee verschillende personages, Win en Myron. Dit duo komt in meerdere boeken van Coben naar voren. In dit boek wordt dan ook veelal gerefereerd naar eerdere verhalen (boeken?) door middel van terugblikken in het verleden. Dit zorgt ervoor dat het boek los (dus als in niet de volledige boeken reeks) minder fijn te lezen is.

Het verhaal op zich zit wel goed in elkaar. De schrijver houdt de spanning erin door steeds de hoofdstukken te eindige met plot-twist en dan in het aansluitende hoofdstuk eerst verder te gaan met de andere hoofdpersoon. Dit zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen en wilt weten hoe het verder gaat. Tevens wordt in het verhaal veel omgevingsinformatie gegeven, zodat je gemakkelijk alles in gedachte in beeld kan brengen en nog meer het verhaal meebeleefd!

Helaas, is het voor mij een boek wat je gauw weer vergeet nadat je het gelezen hebt. Ik, als veelvuldig lezer, mis de diepgaande psychologie in dit boek. Daarmee bedoel ik dat er wat mij betreft meer ingegaan mag worden op wat er omgaat in de hoofdpersonages tijdens hun handelingen en wat de ervaringen doen met de personen.

**Al met al is het een fijn boek maar voor mij geen topper. Ik geef het boek 3 sterren**

download-3

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n