Mustreads or not !  in gesprek met..; Sylvia Vermont “Strikverhalen”

 

 • Als debutant willen wij je graag leren kennen, kun je je in een paar zinnen voorstellen. Wie is Sylvia Vermont eigenlijk?

Ik ben een actieve en sportieve vrouw met fantasie en humor. Aandacht voor mensen, betrokken en een tikje verlegen.download-15

 • Als schrijver van je debuut zijn wij natuurlijk enorm benieuwd hoe je tot dit boek bent gekomen. Had je altijd al de passie om te schrijven?

Vanaf de basisschool hield ik van schrijven en dat is nooit meer overgegaan. Ik schreef verhalen, maakte een tijdschrift en was erg goed in Nederlandse taal en in opstellen schrijven. Als jurist ben je erg met taal bezig, alleen op een andere manier dan als creatief schrijver. Ik heb een aantal schrijfcursussen gedaan en docenten adviseerden me om door te gaan en te blijven schrijven.

photovisi-download (64).jpg

 • Hoe lang heeft het geduurd voordat je dit boek durfde in te sturen? Heb je het meerdere malen laten lezen, door partner, vrienden of zelfs een officieel Manuscript lezer?

Na twee eerdere publicaties in verhalenbundels en de reacties die ik daarop kreeg, wist ik dat ik een eigen verhalenbundel wilde publiceren. Een aantal verhalen heb ik laten lezen aan mijn partner. Feedback is altijd erg zinvol. In mijn verhalen bouw ik de spanning op en ik balanceer altijd tussen teveel informatie weggeven en teveel onduidelijkheid overlaten. Wat voor mij als schrijver voor de hand ligt is, is soms bij de lezer niet overgekomen. Tot de laatste zin wil ik de spanning in het verhaal houden en dan is het soms goochelen met woorden. Maar dat is juist de uitdaging!

 • Een boek schrijven kost research en tijd, was het te combineren met je werk en hoe lang ben je ermee bezig geweest? De research waar heb je dit gedaan, via google of heb je heel diepgaand onderzoek gedaan?

Ik doe geen of nauwelijks research. Mijn verhalen zijn gebaseerd op fantasie, zijn pure fictie. Een enkele keer zoek ik iets op, meestal op internet, over een product of iets dergelijks.photovisi-download-65

Ik heb er enkele jaren over gedaan om tot deze bundel te komen. In de loop der tijd heb ik steeds meer verhalen geschreven die publicatiewaardig zijn

 • Wat wil je mensen meegeven met je boek, en raad je mensen aan, die met een idee lopen om een boek te schrijven, dit te gaan doen? Heb je nog tips voor ze, waar moeten ze op letten, hoe zoek je een uitgeverij en wellicht iets waar je zelf van geleerd hebt

Met mijn verhalen wil ik mensen verbazen,verrassen, zich laten meevoeren met het verhaal, spanning en ontspanning tegelijk. Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dat ze niet kunnen stoppen met lezen omdat ze willen weten hoe het afloopt. Dat je het niet weg kan leggen.

Voor mensen die een boek willen schrijven heb ik het advies: doe het, begin eraan. Het is solistisch, maar het eindresultaat is enorm bevredigend en alle inspanning waard.download-51

Mijn tips: veel oefenen en feedback vragen, ook als je tevreden bent met je eindversie.

 • Natuurlijk zul je als schrijver houden van lezen, welke schrijver is je grote voorbeeld en voor welk boek ren je naar de winkel om het aan te schaffen en waarom juist voor die schrijver?

Ik hou van Nederlands literaire thrillers, zoals Saskia Noort, Esther Verhoef, Marion Pauw en Judith Visser. Maar ook bijvoorbeeld van Edgar Allen Poe, Roald Dahl en Midas Dekkers.

photovisi-download-63

 • Als je schrijft heb je dan een ritueel, zonder je je helemaal af, draai je bepaalde muziek of komt het zoals het komt? 

Ik zonder me af op mijn werkplek, elke ochtend schrijf ik, heel gestructureerd. Als ik bezig ben, raak ik in een flow en ervaar de omgeving nauwelijks. Meestal werk ik aan verschillende projecten en als ik geen deadline heb, werk ik aan het stuk waar ik het meeste zin in heb op dat moment.

 • Als je één ding mocht kiezen, waarover zou je dan nog heel graag willen schrijven?

Een roman over het opkrabbelen na een echtscheiding.

 • Wanneer we informatie over je zoeken, zien we dat je niet op social media zit, heb je dit bewust gedaan, want verder is er ook weinig over je te vinden? Denk je niet dat je de kracht van de media zult missen bij de lancering van je boek?

Sinds kort zit ik op Facebook. Het is nogal wennen voor me. Ik ben meer iemand van de real life contacten. Maar nu ik FB ernaast doe, vind ik het eigenlijk wel leuk en besef dat het iets is wat je daarnaast doet, niet in plaats van (echte vriendschappen).

 • Heb je nog iets speciaals dat je met ons wilt delen en we je niet gevraagd hebben?

Ik heb twee keer eerder gepubliceerd in een verhalenbundel bij Godijn Publishing en de finale van een landelijke schrijfwedstrijd behaald.2

 

 

 

One Comment on “Mustreads or not !  in gesprek met..; Sylvia Vermont “Strikverhalen”

 1. Pingback: Winactie…. Strikverhalen – Sylvia Vermont – Mustreads or not!

%d bloggers liken dit: