Boeken nieuws

“2016 is bijna ten einde en hoe was Ann haar lees jaar….?”

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom?

‘ Eland’ van Nederlander Lykele Muus.  Ik lees voornamelijk thrillers, maar dit boek was echt een eye-opener en heeft me doen beseffen dat ik toch ook eens naar iets anders kan grijpen.  Zeer mooi relaas over het leven van Daniel, van peuter tot volwassene.  Een boek dat je doet lachen, boos doet worden, doet wenen.

photovisi-download-16

 

  • Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

‘De appeltaart van hoop’ van Sarah Moore Fitzgerald … Ik weet het, het is een kinderboek/YA en dat schrikt sommigen misschien af, maar toch : wat een gevoelig mooi boek.  Vriendschap en mooi uitgewerkte personages … het was een bundel vol emoties.

photovisi-download-17

  • Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom?

‘Alles houdt op te bestaan’ van Elizabeth Brundage staat zeer zeker met stip op 1.  Ik was op slag verliefd op de cover. Een thriller, maar niet zomaar één.  Het was een zeer duister en donker boek waardoor het je soms echt wel koude rillingen gaf.  Kortom het heeft een enorme indruk op me nagelaten.

photovisi-download-18

  • Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

Dit jaar heb ik me aan een 2de poging gewaagd om ‘De ogenverzamelaar’ van Fitzek te lezen, maar wederom kom ik er gewoon niet door.  Het blijft een worsteling. Terwijl het voor de meesten een fantastische auteur is, laat hij mij toch wel op m’n honger zitten.

download-14

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

Sterre Carron heeft me met ‘Gotcha!’ naar een zakdoek doen grijpen en me kippenvel doen krijgen.  Tot hier toe één van haar betere boeken.

photovisi-download-21

 

  • Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

Ik had voorop gesteld 40 boeken te lezen.  We zijn nu eind november en dit streefdoel is momenteel ingelost.  Momenteel lees ik ‘De Oversteek’ van Justin Cronin … een serieuze turf van zo’n 1000 bladzijden, dus ik denk dat ik aan 41 boeken zal geraken … heel misschien aan 42.download-25

  • Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan

Een NTL die slinkt … dat is eigenlijk best een lachertje (*knipoog*)  download-24Door de talloze boekenpagina’s, de interessante recensies, de leuke aanraders van medelezers komen er elke dag steeds weer een paar bij op de lijst.  Momenteel staat de nieuwe (wordt verwacht in de lente) van Sterre Carron wel al bovenaan mijn lijst.  Een gedreven schrijfster met een hart van goud … zowel voor ‘haar’ Rani (en haar team) als voor haar lezers.

photovisi-download-22