Een kijkje in de Boekenkast van ..; Silvia van Gimst

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

13770480_1574945949476090_3952009562243038655_nMijn naam is Silvia van Gimst en ik ben woonachtig in Den Bosch. Ik ben op het moment werkzaam als allround medewerker bij een Bed and Breakfast, verkoopmedewerkster bij Rituals, Fotograaf/kunstenaar bij Photon Imaging/Photon Industries en ik heb op 22 september van dit jaar mijn debuut bundel uitgebracht ‘One for the birds’ bij Godijn Publishing. O, en ik heb nog een paar hobby’s.

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Ik lees al zo lang ik me kan herinneren!

  • Welke boeken las je vroeger?

Ik las vroeger veel Stephen King (eigenlijk alleen maar) tot ik het op een gegeven moment een een beetje zat was. Nu staat er inmiddels zoveel verschillends in mijn boekenkast dat het er niet meer in past.kings.jpg

  • Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Er staat o.a. horror in mijn boekenkast, crime,suspense, geschiedenis, biografieën, kinderboeken, boeken over films/acteurs/actrices, muziek/artiesten, een hele plank met boeken die met dracula/vampiers van doen hebben, reisgidsen, boeken over wicca, ingebonden hardcovers van Edgar Allen Poe, de Sprookjes van Grimm en de verzamelde werken van Shakespeare.

photovisi-download-97

Met boeken van bijvoorbeeld Harlen Coben, Tess Gerritsen en Karin Slaughter bijvoorbeeld ben ik gestopt de papieren versies te kopen. Het is misschien vloeken in de kerk maar daar heb ik inmiddels een e-reader voor gekocht.download-47

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Ik heb voor mijn verjaardag een paar jaar geleden de poëzie bundel van Marc Bolan gekregen. Origineel uit 1969. Helaas niet gesigneerd maar erg bijzonder omdat de oplage destijds ook maar erg klein was. Voor degene die het willen weten: Marc Bolan was een (en nog steeds) immens populaire britse zanger die in 1977 op 29-jarige leeftijd om het leven kwam bij een auto ongeluk.

photovisi-download-95

En ik ben ook een enorme fan van Vincent Price (amerikaanse acteur, inmiddels ook overleden) en heb al zijn boeken die door zijn dochter zijn uitgegeven ter herinnering aan haar vader. Ze heeft ze allemaal voor me gesigneerd dus dubbel bijzonder.

photovisi-download-94

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Ik ben altijd op zoek naar bijzondere boeken en was dan ook veel te vinden in het Ezelsoor in Breda. Helaas kom ik daar nu niet meer omdat ik in Den Bosch woon tegenwoordig. Ik kan zo 1-2-3 niets opnoemen waar ik van zeg: Dat MOET ik hebben.download-38

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Dat ligt aan haar smaak natuurlijk maar ik zou dan zelf een boek van Harlan Coben of Karin Slaughter meegeven. Als ze wat meer horror wil iets van Stephen King en als ze een biografie wil lezen de biografie van Leni Riefenstahl. Als het wat meer experimenteel mag zijn wordt het The Vampires van John Rechy (wat overigens niet over vampiers gaat al doet de titel dat wel vermoeden).

photovisi-download-96

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Ik zet het in een keer goed en daarna blijf ik er vanaf. We hebben thuis pas een nieuwe, grotere boekenkast aangeschaft en nu is het nog een zooitje waar ik slecht tegen kan eigenlijk.

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Ik deel ‘m samen met mijn vriend.

download-48

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

Als er ooit nog een ander huis komt lijk het super om een echte leeskamer te hebben. Een kleine bibliotheek met twee fauteuils, voetenbankje, open haard (met schilderij er boven) een pijp en een geruite broek, hahaha! Lijkt me fantastisch!

amerongen1.jpg

Lieve Groet Silvia

%d bloggers liken dit: