Geplaatst in BOEK10, Recensies

One for the Birds – Lili Mitchel “Spanning, Mysterie, maar vooral een pageturner”

One for the Birds – Lily Mitchel

De Achterflap:

One for the Birds is een in het Engels geschreven boek., Een voor de vogels is een unieke verzameling van korte verhalen die je een beetje ongemakkelijk gevoel geven. 

In One voor de vogels, verteld Lily Mitchell surrealistische en macabere situaties waarin de hoofdpersonen zichzelf verliezen of betrapt voelen. Maar dat is niet alles. Hier en daar leert een hoofdpersoon waardevolle levenslessen maar soms komen die iets te laat. Naast de dood en spanning kun je een flinke dosis sarcasme vinden. Deze korte verhalen zijn een makkelijk te lezen en zeer variabel. Bent u dol op enge verhalen dan wil je dit boek niet missen. 

trailer One for the Birds

Mening

Aangezien One for the Birds een Engels boek was, zijn we zo vrij geweest het boek uit handen te geven. Ons Engels is niet heel goed. Gelukkig waren Linda en Petra zo enthousiast dat zij het boek graag samen wilde recenseren. Meiden bedankt.

De cover vonden ze heel mysterieus, het past prima bij het boek. Welke ook erg mysterieus is. Je kunt niet afleiden waar het boek over gaat dus aan de hand van de omslag is het één groot mysterie wat het boek gaat brengen.

One For the Birds, is een boek vol korte verhalen, welke allemaal best spannend en soms best eng zijn, de boeken gaan over niet alledaagse dingen, het valt wel in het Fantasie genre. Doordat de verhalen enorm spannend en mysterieus zijn wil je door blijven lezen tot het einde, je blijft geboeid. Je wilt weten hoe het afloopt. Wanneer je van het volgende verhaal een paar korte zinnen leest heb je gelijk weer dit zelfde gevoel. Je zit er midden in en weer wil je door lezen tot de plot.

Kortom, bij elk verhaal is de spanningsboog heel hoog, het mysterie bijna eng soms. De verhalen zijn pakkend en vlot geschreven. Stoppen is bijna niet mogelijk.

Ja, One for the birds is een Mustread.

  • Plot          4 ****
  • Schrijfstijl 4 ****
  • Leesplezier 4 ****
  • Spanning 5*****
  • Psychologie 4 ****

Een ruime 4 sterren voor One for the birds..

download-4

 

 

Auteur:

Lees je mee op ons blog welke boeken wij je aanraden?? Geniet van het leven, pluk de momenten.. dat is ons motto voor het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s