“2016 is bijna ten einde en hoe was Caroline haar lees jaar….?”

Het einde van het jaar 2016, wat is het gevlogen. Het lijkt wel of het ieder jaar sneller gaat. Wat is er een hoop gebeurd dit jaar, leuke en minder leuke dingen.

 Het aller leukste is natuurlijk de start samen met Moon van het blog. Super leuk om te doen. De start van mijn minibieb en kinderzwerfboekstation en begonnen als Ambassadeur van het kinderzwerfboek op Goeree Overflakkee.

IMG-20160820-WA0009[1].jpg

De minder leuke dingen zijn het invallen voor een collega die ziek is in de bibliotheek , maar dat deze collega dan binnen een paar weken overlijd geeft het invallen wel een minder leuke kant. Jammer genoeg komt er aan het einde van 2016 ook een einde aan mijn inval werk, maar de  band onderling tussen de collega’s is heel sterk geworden dit jaar en ik hoop nog eens te worden opgeroepen, maar dan wel voor een minder heftige inval periode. Op een zwangerschap hoef ik niet te wachten, want de collega’s zijn allemaal mijn leeftijd, dus eerder worden ze oma dan zwanger 😉                                                  

Het voordeel van niet meer werken is de tijd die ik nu meer thuis kan besteden aan al mijn hobby’s. Dus volgend jaar gaat mijn leesstapeltje hopelijk wat omhoog.

 

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom?

Dat is een heel moeilijke vraag, ik heb zoveel moois gelezen dit jaar. Op de derde plaats komt voor mij onder water van Linda Janssen, geweldig vervolg op Bovenwater, genoten van dit tweede boek, maar van Bling Bling werd ik ook heel blij, pppfffffff te moeilijk dit.

 photovisi-download-35

  • Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

Het op twee na mooiste boek vond ik Later als ik dood ben van Ilse Ruiters, spannend, ontroerend en goed verhaal. 

photovisi-download-36

  • Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom?

Ik ga toch voor Sterre Carron met de Rani Diaz serie en dan kies ik voor Indigo want Gotcha ligt nog op mijn stapel jammer genoeg, de hele serie is echt geweldig.

photovisi-download-37

  • Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

Ik lees eigenlijk altijd alle boeken uit, ook al vind ik ze nog zo saai, stom, niet boeiend of langdradig. De auteur heeft er veel werk aan gehad en  met veel passie en liefde geschreven, ik vind niet dat ik het boek dan aan de kant kan schuiven. Eén keer heb ik een boek weg gelegd dit jaar, die ik als epub had gekregen. Het was geen gewoon boek maar iets over jezelf vinden en met vragen over  Nee dat is niets voor mij, Moon heeft het toen wel uitgelezen en vond het heel goed. Voor mij te zweverig.

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

Dat is diep graven, er waren er wel een paar waarbij de waterlanders kwamen, maar die van De 9 dagen van Rabbit Hayes was toch wel het meest indrukwekkend en emotioneel.

photovisi-download-39

  • Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

Ik denk een boek of 30, als ik mijn recensies zo bekijk, maar ik heb ze niet geteld en heb ook niet van ieder boek een recensie geschreven. Het maakt me eigenlijk niet uit hoeveel ik er lees, de ene maand heb ik meer tijd dan de andere maand. Nee een streef aantal heb ik niet. 

download-31

  • Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan

photovisi-download-38Ja, er is dus nog een hele stapel die voor me klaar ligt, gewoon te weinig tijd om alles te lezen wat ik wil, maar gaat goed komen. Eind van het jaar stopt mijn contract op het werk en tot de grote vakantie ben ik nog veel op de basisschool maar dat loopt ook af omdat de jongste naar het voortgezet onderwijs gaat. Wat een tijd ga ik krijgen dan, heel veel tijd voor lezen en het blog, zin in.photovisi-download-33

Toni Coppers ligt nog klaar en wat van Anja Felliers, de hele serie van Linda Jansma, ik heb ze allemaal, maar nog niet gelezen en nog heeeeel veeeeel meer.

photovisi-download-34

 Lieve Leesgroet Caro..

%d bloggers liken dit: