Een kijkje in de Boekenkast van..; Jolanda Dijkstra- Klinkenberg

  • Kun je je in een paar korte zinnen even voorstellen?

Mijn naam is Jolanda Dijkstra – Klinkenberg , 52 jaar,  getrouwd en drie volwassen kinderen. Werk als wijkverpleegkundige in Heerenveen. Lezen is mijn grootste passie, en alles wat daar mee te maken heeft. Zoals leesclubs, nieuwsbrieven van uitgeverijen, recensies schrijven. Boeken tijdschriften, sociaal media.photovisi-download-4

  • Hoe is je passie voor Boeken ontstaan, lees je al van je vroegste jeugd af ?

Mijn moeder las heel veel, door haar ben ik besmet. Moest van haar Joop ter Heul lezen en toen gebeurde het, werd verliefd op het lezen.images-6

  • Welke boeken las je vroeger?

Alle boeken van Pinkeltje, Manege Picadero, Cissy van Marxveld en later Sanne van Havelte

photovisi-download-5

 Welke soort boeken staan er in je kast, mag elk boek in je kast of heb je daar nog eisen aan?

Omdat ik eigenlijk door de artrose in mijn handen/polsen voornamelijk digitaal lees staan er alleen boeken van mijn lievelings-schrijfsters. De rest weg gedaan en op werkkamer staat nog een kleine met jeugdboeken, waaronder Joop ter Heul en Sanne van Havelte 

  • Als je heel eerlijk bent, welk boek heeft voor jou de meeste waarde en waarom is juist dit boek zo heel speciaal?

Dat is Joop ter Heul, al zo vaak gelezen en nog steeds lach ik er om. Vroeger wilde ik net zo zijn als Joop. Na de eerste keer werd ik verliefd op lezen en op Joop. Wat wilde ik graag het leven van haar.

  • Welke boeken mis je nog, zijn er boeken die je nog wilt hebben?

Digitaal heb ik inmiddels bijna alle boeken van Nora Roberts, maar zou ze het liefst allemaal in papier willen hebben.

photovisi-download-7

  • Je vriendin komt bij je en wil graag een boek van je lenen, welke uit jouw collectie geef je haar mee en waarom?

Misschien ooit van Colleen Hoover. Omdat ik die zo emotioneel mooi vind, en speciaal met de voor het boek geschreven muziek erbij maakt het extra gevoelig. Meerdere momenten gehad bij dit boek dat ik geraakt werd.  

photovisi-download-8

  • Verander je je boekenkast vaak, op kleur sorteren, schrijver, genre of zet je de boeken erin en laat je het zo?

Voor de zomer grote opruiming gehouden in mijn boeken en alleen de boeken van mijn lievelings-schrijfsters en jeugdboeken bewaard.

  • Is de boekenkast alleen van jou of mogen eventuele gezinsleden er ook iets in zetten?

Ja en waag het niet om er iets ongevraagd uit te halen of te veranderen. Hij is heilig verklaard, net als mijn e reader.images-5

 

  • Wat is je ultieme boekenkast, wat zou jij nu heel graag in je kamer hebben staan, je hoeft niet naar de maat te kijken hoor, maar gewoon wat vind jij nou echt heel mooi.

21

En dan alle boeken van Nora Roberts erin.

Groetjes Jolanda 

%d bloggers liken dit: