Matsya – Sterre Carron .. Even een Opfrisser…. Morgen weet je waarom!!

Matsya –Sterre Carron

images-93

Wikipedia:

Matsya Sanskriet मत्स्य , letterlijk “Fish”) is de avatar van de hindoe-god Vishnu in de vorm van een vis. Vaak genoemd als de eerste avatar in de lijsten van de tien primaire avatars van Vishnu, Matsya wordt beschreven de eerste man, te hebben gered Manu , van een grote zondvloed. Matsya kan worden afgebeeld als reuze vis, een menselijke romp verbonden met de achterste helft van een vis.

 

Het verhaal:

“Wacht maar! Ellen Verbeek staat voor een diepe afgrond. Alleen, ze weet het niet. Nog Niet….”

Wanneer de 35 jarige kinderchirurg Ellen Verbeek op maandag 11 januari gebeld word door een onbekende met de vraag “welke dag is het vandaag, Ellen?” vraagt ze zich af wie het is en wat er mee bedoelt word.

Wanneer ze twee dagen later wakker word en ze de oppas Emma met ingeslagen schedel vind bij hun zwembad, blijkt dat er een indringer in het huis is geweest welke op lafhartige manier hun oppas heeft vermoord. Inspecteur Rani Diaz en haar collega Bert Simons worden op de zaak gezet en al gauw komen er verschillende verdachten in beeld.

Maar wie is degene die Ellen belde op 11 januari en waarom is de man van Ellen Mark zo zenuwachtig? Diaz en Simons pluizen alles uit om achter alle geheimen te komen.

Mening:

Deel drie van de Rani Diaz serie van Sterre Carron, hij begint alweer heerlijk met een proloog uit de naam van de dader. Hierdoor gaan de haren op je armen gelijk omhoog en wil je meer weten. Wie is het en waarom? Daarna raak je betrokken in het leven van Ellen Verbeek en haar man Mark de Jager, wat hebben zij voor geheimen voor elkaar en wat is er gebeurt in het verleden van Ellen welke demonen waden zich rond deze kinderarts.

De hoofdstukken wisselen elkaar af van Rian en haar onderzoek, naar de familie de Jager Verbeek en de dader. Hierdoor raak je in een flow en wil je door lezen. De spanning sleept je evengoed mee en je laat het boek moeilijk liggen. Dit is zo`n boek waar je gaande weg de dag van hoopt dat je tijd krijgt om verder te lezen. Op bepaalde momenten kreeg ik wel ff de griebels, de dader is een gewetenloze…. wat het is weet ik niet maar ik word onpasselijk als ik lees wat hij of zij allemaal in zijn of haar brein haalt en ook uitvoert. Hierdoor wil je nog meer lezen wat wie is het?

Ook Rani haar leven gaat verder in deel drie, je proeft de angst om haar zusje nogmaals uit haar oog te verliezen en de zorg om het trauma wat haar zusje met zich mee draagt. Hierdoor raad ik iedereen toch wel aan om de boeken in volgorde te lezen, soms ga je toch even terug naar een eerder deel en het zou zonde zijn als je hierdoor iets mist of al te veel info krijgt over een nog te lezen boek.

Het plot, is goed, bewaard tot het einde niet helemaal verassend maar wel mooi uit gewerkt en goed opgebouwd. Ik sloot Matsya met een zucht jammer dat het alweer uit was, maar ga gauw verder in Trifla deel vier van de Rani Diaz serie. Matsya is een goed boek met zeker genoeg actie, Sterre houd je lang genoeg in spanning en het is zo opgebouwd dat je het boek in een ruk wilt uitlezen.

Weer een topper dus!!

Waarom deze info???

Kijk morgen maar eens op het blog.. Dan snap jij waarom wij dit mooie boek van Sterre Carron even onder de aandacht brengen .. Tot Morgen!!! 

Liefs Sterre Caro en Moon 

 

%d bloggers liken dit: