Boeken nieuws

“2016 is bijna ten einde en hoe was Shyama haar lees jaar….?”

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom? 

Nooit meer regen – Carla de Jong. Omdat het verhaal zo uit het leven gegrepen lijkt! En dan te bedenken dat het fictie is …!

photovisi-download-88

  • Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

 Voor wie ik heb liefgehad – Marcel Vaarmeijer.

Omdat het verhaal niet alleen boeiend, maar ook heel humoristisch is. Marcel Vaarmeijer heeft een heerlijke droge humor die het verhaal zeer ten goede komt.

 

 photovisi-download-92

  • Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom? 

De vierdelige Napolitaanse reeks van Elena Ferrante. Zo mooi om te lezen over de vriendschap en tegelijk stille jaloezie tussen de twee vriendinnen die niet met, maar ook beslist niet zonder elkaar kunnen. Ook de liefde voor hun wijk is er een vol tegenstrijdigheden. Een haat-liefde verhouding in meerdere dimensies en met meerdere facettten, heel intrigerend.

photovisi-download-90

 

  • Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

Ik lees altijd alle boeken uit. Ik vind het not done om een boek terzijde te schuiven, ik vraag me altijd af wat er dan nog verder komt in het verhaal.download-20

 

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

Het boek dat ik nu lees, Alleen op de Wereld. Een nieuwe bewerkte versie door Tiny Fisscher met illustraties van Charlotte Dematons. De tranen zijn niet te stoppen, zo zielig, dezelfde emotie als toen in het vroeger in mijn “jongere” jaren las. Een klassieker die zijn waarde behoudt!

photovisi-download-91

 

  • Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

Ik houd dat niet bij, ik kan het wel zien op mijn blog, maar ik vind het aantal niet belangrijk. Het gaat me meer om de kwaliteit dan om de kwantiteit van boeken.

 

  • Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan?

Mijn nog te lezen lijst is altijd hoog, er komen steeds weer nieuwe boeken bij. Als ik er tien schrap die ik reeds gelezen heb komen er weer tien nieuwe voor in de plaats. Ik noem het gekscherend “the never ending story”. Maar ik zie het als positief, heerlijk dat er nog zoveel moois in het verschiet  ligt. En omdat ik zowel literair als culinair lees en recenseer is de keuze helemaal groot. Ik denk dat ik me niet gauw zal hoeven vervelen.download-21

Lieve groet Shyama

Shyama in Boekenland

Afbeelding1121 (1).png