Schaduwkinderen – Linda Jansma Deel 1 – Cirkel van het Kwaad “De waarheid komt wel heel dichtbij met dit boek”

  `.l Schaduwkinderen – Linda Jansma Deel 1 – Cirkel van het Kwaad

De waarheid komt wel heel dichtbij met dit boek

  • Uitgever: de Crime Compagnie
  • Nederlandstalig
  • 400 pagina’s
  • 9789461092700
  • januari 2017

download-13

Samenvatting:

Officier van justitie Jules Declerck krijgt de leiding over het politieonderzoek naar de dood van een man en een kind die zijn omgekomen bij een auto- explosie. Vrijwel meteen beseft Jules dat er veel meer aan de hand is. Als korte tijd later een tweede explosie volgt, bijt ze zich nog steviger vast in de zaak. Wanneer haar ex – journalist Harry Simones – zich er heimelijk mee gaat bemoeien, brengt hij Jules onbedoeld in gevaar.

Mijn mening:

Schaduwkinderen- Cirkel van het kwaad

Mijn eerste Linda Jansma, eigenlijk te gek voor woorden, dat ik als thriller fan nog geen boek van haar heb gelezen. Ze staan allemaal in de kast maar ze zijn er nog niet uit gekomen om door mij gelezen te worden, maar daar gaat nu verandering in komen.

Ik heb geen vergelijking met Linda haar vorige boeken, maar wow wat een geweldig boek is dit zeg.

Het niet kunnen weg leggen en zelfs de sport ervoor aan de kant zetten, zegt genoeg.

‘Er was niemand die hen miste, niemand die het kon schelen dat ze in het niets verdwenen, als schaduwen die oplosten bij het ondergaan van de zon.

Schaduwkinderen’

 Zelf ben ik altijd groot fan van series, je kunt je zo lekker in iemand verplaatsen. Nu moet het verhaal je natuurlijk wel liggen. Jules Declerck, de hoofdpersoon van dit boek is officier van justitie en krijgt een hele moeilijke zaak toegewezen waarbij kinderen betrokken zijn. Jules is een harde tante, maar waarom is ze zo afstandelijk en hard voor zichzelf, vroeg ik me af. Er wordt in het boek terug geblikt op gebeurtenissen uit haar jeugd.

In de winter van 1995 wordt haar vader vermoord door haar broer Remie. Jules heeft iets gezien, maar heeft dit weg gestopt in een kamertje in haar geheugen met de deur pot dicht. Volgens psychiaters zal ze dit deurtje zelf moeten openen wil ze de waarheid achterhalen.

Waarom is Jules door haar moeder bij haar oom en tante achtergelaten en waar is zij gebleven.

Haar broer zit al 20 jaar gevangen en alle keren dat hij vrij kon komen, zorgde hij ervoor dat dit niet gebeurde. Deze rode draad loopt door het boek heen en zal pas denk ik aan het einde van boek drie worden opgehelderd.

De ex van Jules, Harry Simones die journalist is, probeert steeds wat informatie los te peuteren bij Jules en brengt hierbij niet alleen Jules maar ook het hele onderzoek in gevaar. Het onderzoek naar aanslagen, azc’s  en  kinderen.

 

‘De vingers van de smalle hand waren gekromd en om de pols zat een gouden slavenarmband. Vol afschuw staarde ze ernaar, niet in staat haar ogen op iets anders te richten.’

Het verhaal is vooral heel heftig omdat het zo actueel is en er kinderen mee gemoeid zijn. Bij sommige stukken van het verhaal liepen de tranen over mijn wangen. Kinderen die gebruikt worden om een doel te bereiken. Volwassenen die dan zelf buiten schot blijven. Waar zijn de mannen en vrouwen die alles bedenken en anderen hersenspoelen om hun idealen te verkrijgen!! Een zoektocht naar de kopstukken door Jules en haar team.

Een boekenserie die niet mag ontbreken bij de thriller liefhebbers. Gelukkig is Linda al een eind met deel twee en haar kennende, laat ze ons ook niet lang wachten op deel drie.

Linda ik kan nu al zeggen je hebt er een fan bij. Goed geschreven en ook de rode draad is een spannend verhaal, ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Ik dacht eigenlijk dat ik het wel wist, maar op het einde, pats boem daar ging mijn theorie.

  • Leesplezier     5
  • Plot                 5
  • Schrijfstijl        5
  • Originaliteit      5
  • Psychologie    5

download

Lieve leesgroet Caroline

%d bloggers liken dit: