Weihnachtsoratorium – Anke Kranendonk “Een heerlijke Novelle om alvast in kerstsfeer te komen”

Weihnachtsoratorium – Anke Kranendonk

“Een kerstverhaal op zich met een boodschap maar ook met humor”

  • Nederlandstalig
  • 9789460683541
  • november 2016433391

De Achterflap

Weihnachtsoratorium is een geestige novelle over het huwelijk en over de liefde van een vrouw voor haar man. Helle is sopraan in een koor en het aangrijpende Weihnachtsoratorium van Bach staat op het programma. Tijdens het kerstconcert zingt Helle met alle liefde die ze in zich heeft, als eerbetoon aan Bach, maar vooral voor haar echtgenoot Frank, die in het publiek zit. Als Frank voortijdig de concertzaal verlaat, is Helle diep beledigd. Tijdens de kerstdagen komt het huwelijk zwaar onder druk te staan, maar door creatief ingrijpen, weet Helle de situatie een onverwachte draai te geven.

Mening

Een kleine Novelle om in de kerstsfeer te komen, zo noemde Uitgeverij Marmer het in hun verzoek. En ja, dat kan ik beamen, menig maal zat ik toch met een glimlach rond mijn lippen dit mooie verhaal te lezen.

Een Kerst verhaal op zich, zo kun je het ook noemen want waar draait het nu allemaal om in het leven? Wanneer je ouder wordt en de kinderen vliegen uit, moet je elkaar weer vinden. En zo strubbelen Frank en Helle ook in dit kerstverhaal met een onderliggende boodschap.

Maar als je een beelddenker bent dan kun je menigmaal dus ook echt flink lachen met dit boek, zo zie ik de kip voor het Kerst diner sneuvelen, en de heerlijke hond Ploert, Helle in Kerst jurk voor beelddenkers heeft Anke dit heel heerlijk beeldend beschreven. Garantie voor een lach moment.

Met Weihnachtsoratorium heeft Anke een mooie kerst boodschap neergezet. Wanneer je het leest gaan er meerdere malen gedachten door je hoofd, welke je aan het denken zetten. De Kerstgedachten is bij mij aangewakkerd en mocht je nog geen cadeautje voor de kerst hebben voor je zus of schoonzus dan is dit een heel mooi idee…

Uitgeverij Marmer bedankt voor dit heerlijke verhaal.

Lieve Kerst groet Moon

%d bloggers liken dit: