Elsa Las Onderkant van de Sneeuw – Ilse Ruijters en vertelde ons wat zij ervan vond.

Onderkant van de Sneeuw- Ilse Ruijters

Sterk debuut van Ilse Ruijters!

Elsa

  • Nederlandstalig
  • 9789044352177
  • december 2016

 

download-6

Over de schrijfster

Ilse Ruijters (24 juni 1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie media entertainment. Haar keuzevakken vulde ze in bij de faculteit Nederlands.

In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Dat betekende een boost voor haar schrijfcarrière. Ze zegde haar baan in loondienst op, kocht van het prijzengeld een nieuwe laptop en ging als freelance publicist aan de slag.

Inmiddels staat er een fraaie reeks publicaties op haar naam. Ze schreef onder andere artikelen voor Cosmopolitan, Fab! en Lifestyle Almere, en won wedstrijden als ‘Een dagje Aaf zijn’ in NRC Next, Literatuurprijs Helmond en de Onze Taal Magazine Schrijfwedstrijd. In 2013 schreef Ilse het Almeers Dictee.

Met De onderkant van sneeuw debuteerde Ilse in 2014 als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller kwam uit bij The House of Books en werd bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs. Ook haar zakelijk succes viel op, dit leverde haar de titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2015 op.

Op dit moment schrijft Ilse voor verschillende media en werkt ze als freelance dagvoorzitter en presentatrice. Haar volgende boek, Later als ik dood ben, ligt vanaf 1 oktober 2016 in de schappen.

Bron:http://www.ilseruijters.nl/

photovisi-download-8De Achterflap

Hoe ga je verder met je leven nadat je per ongeluk een meisje van drie hebt doodgereden?

Ik trapte op de rem, die ik allang niet meer onder controle had, mijn vingers klauwden in het stuur. Ik spinde in een zee van sneeuw, rond en rond en rond en rond, terwijl mijn adem stokte. Die hobbel waar ik net overheen gereden was, dat was toch niet… Dat kon toch niet… Ik durfde niet te denken wat mijn lijf al had begrepen.

Irene probeert met veel pijn en moeite de draad weer op te pakken nadat ze per ongeluk een peuter heeft doodgereden, maar het verleden achtervolgt haar: ze ontvangt een anonieme bedreiging, waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar zal leren hoe het voelt om je dochter te verliezen. Wie in haar omgeving probeert haar gek te maken, of is ze zélf niet meer te vertrouwen na ‘de moord’ die ze heeft gepleegd? Waar ligt de grens tussen goed en kwaad, en hoe ver ga je om je eigen dochter te redden? Irenes beklemmende strijd leidt haar tot in de diepste krochten van haar psyche, steeds verder weg van haar familie, vrienden en haar ‘oude ik’.

Mening van Elsa 

Zeer intens geschreven boek. Het gaat heftig in op de psychologie van de mens en wat haar beweegt. Het zet goed neer wat een traumatische ervaring met een persoon doet en wat het teweegbrengt in het vervolg leven. Het verhaal grijpt je vast en laat je niet meer los totdat je het uit hebt. En zelfs daarna volgt het verhaal je nog lange tijd..

Sterk debuut van Ilse Ruijters! Ik kijk in ieder geval uit naar haar volgende boek “Later als ik dood ben” wat eind september dit jaar zal verschijnen.

Lieve Leesgroet Elsa Bakker

12105937_10208155128422477_2456628242333608992_n
Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: