“2016 is bijna ten einde en hoe was Elsa haar lees jaar….?”

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom?

Heel erg lastig kiezen tussen alle juweeltjes die voorbij zijn gekomen dit jaar! Maar ik ga dan toch voor ‘Eindfeest’ van Jet van Vuuren. Ik hou enorm van haar schrijfstijl, vind het een fantastisch leuk mens en heb haar echt zien groeien qua schrijfstijl. Elk nieuw boek wat uitkomt van haar is weer beter dan de voorgaande. Het zijn  goede realistische verhalen waarin je goed mee kan leven en je in kan denken in de hoofdpersonages. Ik geniet daar altijd van!

photovisi-download-40

 

  • Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

‘Achter gesloten deuren’ van BA Paris. Wat een fantastisch debuut is dit zeg! Het boek in twee dagen gelezen en blijft hangen in mijn hoofd. Het boek greep mij echt meteen, van begin tot eind wordt je meegesleept in het verhaal en voel je alles mee wat de hoofdpersoon meemaakt. Echt een topper!

photovisi-download-41

 

  • Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom?

‘Hex’ van Thomas Olde Heuvelt (en dan de uitgave van augustus 2016, de nieuwste dus). Mooiste is wellicht niet het juiste woord maar wat was dit een heerlijk angstaanjagend boek! Deed mij echt denken aan hoe ik in mijn jeugd genoot van griezelverhalen. Dat oude kippenvel gevoel kwam door dit boek helemaal terug. En laat ik nou net heel erg van griezelen houden 😉

photovisi-download-42

 

  • Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

Ik heb een raar soort tik dat ik altijd mijn boeken uit moet lezen ook al vind ik ze niet goed of fijn lezen. ‘2C’ van Mirjam Mous vond ik bijvoorbeeld niet zo geweldig, maar toch heb ik het gewoon uitgelezen. Vroeger heb ik weleens een boek weggelegd (‘Het boek der schaduwen’ van James Reese), maar een tijd later alsnog gelezen en toen vond ik het wel een goed boek. Dus dan was het blijkbaar gewoon niet de juiste tijd om dat boek toen te lezen.

photovisi-download-43

 

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

Ik denk dan toch wel van ‘Achter gesloten deuren’ (kan ook nog wel andere boeken opnoemen maar die heb ik niet in 2016 gelezen dus laat ik het op dit jaar houden). Ik verplaats mij gemakkelijk in de hoofdpersonages in een boek. En in dit boek grijpt je dat letterlijk naar de keel. De frustratie, de angst, het gevoel van machteloosheid. Alles mij ook niet geheel vreemd in dit leven. Dus ja dan leef ik tijdens het lezen heel erg mee en voel ik de emoties heftig. Wat er ook weleens voor zorgt dat het reflecteert naar mijn omgeving 😉 Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik door dit boek heen vloog en het binnen twee dagen uit had.

photovisi-download-44

 

  • Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

Geen idee eerlijk gezegd. Ik hou nooit een streef aantal in gedachte. Bovendien heb ik periodes dat ik drie boeken per week lees dus dan gaat het bijzondere hard. Verder vind ik het veel belangrijker om van het lezen te genieten zonder dat er allerlei voorwaarden aan hangen. Het is voor mij echt een rustpunt om in een boek te mogen duiken.

 

  • Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan

Mijn lijst wordt alleen maar langer middels er zoveel enorm goede boeken uitkomen. Bovenaan staat op dit moment ‘Zonder jou’ van Chantal & Priscilla van Gastel. Nog niet de kans gehad het boek in bezit te krijgen en ben juist zo ontzettend nieuwsgierig naar dit boek omdat het  mij een origineel verhaal lijkt!

photovisi-download-45

 Lieve Leesgroet Elsa

 

%d bloggers liken dit: