Stem de debuut thriller van Marlen Beek – Visser 2015 “Even een opfrissertje”

Vorig jaar kwam Marlen Beek – Visser  met haar debuut thriller Stem. In november is Meesterdeal verschenen, en natuurlijk hebben wij deze ook gelezen. Maar eerst Frissen wij even uw geheugen op met Stem .

“Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt:”

download-21

  • Nederlandstalig
  • 327 pagina’s
  • 9789086602728
  • februari 2015

De Achterflap

Trudy is een vrouw van 28 jaar, die onzichtbaar door het leven gaat. Ze woont alleen, heeft een weinig inspirerende baan en vrijwel geen sociaal netwerk. Sinds de dood van haar vader is de band met haar moeder en zus alleen maar verslechterd. Als iemand (een blinde, onbekende man) Trudy erop attendeert dat ze mooi kan zingen, is haar eerste ‘blinde auditie’ een feit. Ze ziet plotseling een mogelijkheid om een nieuw leven te beginnen, om écht gezien te worden. Ze zet alles op alles om zich voor te bereiden op deelname aan de talentenjacht Stem!. Al snel ontwikkelt ze een obsessieve belangstelling voor Senna, een van de juryleden van het programma. Trudy ziet Senna als de sleutel tot haar succes. Vastbesloten om Senna te leren kennen overschrijdt ze gaandeweg elke denkbare grens. Lukt het Trudy om door te dringen tot de auditie van Stem!? Zal zij schitteren op het podium? En wat als ze haar ultieme doel niet bereikt?

Mening

Aangezien ik een beelddenker ben, zie ik het gelijk voor me, het verhaal begint met een auditie van Trudy bij een show welke wel heel veel lijk op de succesvolle show The Voice, helemaal leuk, helemaal herkenbaar.

Het leest boek enorm lekker weg door de korte hoofdstukken het was eerst wat moeilijker leesbaar omdat je met flashbacks terug in de tijd gaat maar juist dit maakt me nieuwsgierig naar wat er is gebeurt met Trudy.. het pakt me helemaal in.

De personages zijn goed beschreven en je krijgt al gauw een beeld van de dames en de personen om hun heen, ik krijg al snel een gevoel van;”Ehh, deze dames hoef ik niet heel nodig in mijn vrienden kring” En dat maakt het echt, je kunt ze voor je zien, het worden echte personen, dan is in mijn ogen de schrijfster geslaagd.

Stem is het debuut voor Marlen en ik moet zeggen het is een heel goed debuut. Het pakt je en neemt je echt mee, ik ben zeker fan en zal een volgend boek dan ook zeker aanschaffen. Door de goed opgebouwde spanning is wegleggen bijna geen optie en zit je gevangen in het boek, waardoor je het in een ruk uitleest. Tot het einde toe houdt Marlen je in spanning, het plot had ik niet aan zien komen terwijl ik toch meerdere scenario`s in mijn hoofd had.

Marlen heeft er een fan bij , ze schrijft pakkend en meeslepend en met voldoende spanning en het leest lekker vlot waardoor je geboeid blijft tot de laatste bladzijde.

  • Plot: 4,
  • Leesplezier: 4,
  • Spanning: 4,
  • Schrijfstijl: 4

Conclusie: 4 sterren

download-4

Lieve Leesgroet Moon

Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: