Spring -Hester van `t Hek “De schrijfster heeft een heerlijke schrijfstijl”

 Spring -Hester van `t Hek

MET MIJN LAATSE RECENSIE BOEK VAN 2016 SPRING IK 2017 IN

Samenvatting:

Mijn leven bestaat al jarenlang uit het laten van dingen. Als een duikboot zwem ik onder het leven door.

Als je in een warm en liefdevol nest bent opgegroeid en later als marketingmanager successen boekt bij Pitt Drink, dan heb je niet zo gek veel issues. Zou je denken. En toch heeft Florine van Dieven – Flo voor intimi – die in overvloed.

Op het oog houdt ze zich vrolijk staande in een vrouwenwereld vol schone schijn en onderhuidse haat en nijd. Maar ondertussen zit ze zichzelf in de weg op elk denkbaar gebied. Voor haar geen pasta, zwemfeestje of chardonnay. Met een leuke man onder de douche? Graag, maar met kleren aan! Met het najagen van een bizar ideaalplaatje heeft ze er een tweede baan bij. 

Dan zet Flo’s beste vriend Sam haar voor het blok. Het wordt tijd om te stoppen met deze onzin en écht te gaan leven. Sam heeft een punt. De vraag is alleen: hoe moet ze dat gaan doen? Haar zoektocht leidt tot hilarische en ontroerende verwikkelingen. 

Mijn mening:

Toen ik dit boek in handen kreeg had ik niet meteen iets van wow die wil ik lezen. Een ouderwets plaatje van een jonge vrouw die in een hemdje en met gymschoenen aan in het water wil springen. Het enige mooie aan de cover is de kleur roze in de titel SPRING.

Wat wil de cover zeggen over het boek en de titel…….?

Sam, de vriend van Flo is homo en zegt de dingen recht voor zijn raap en kan zo met  leuke maar ook met gênante opmerkingen komen. Soms weet Flo niet wat ze met Sam aan moet, maar toch laat hij haar inzien dat ze mooi is zo als ze is, tenminste op zijn manier….

‘Flo is als een flat. Je hebt het beste uitzicht vanaf de bovenste verdieping. Zaak is wel eerst in haar lift te komen anders blijf je steken op de benedenverdieping, bij de ongezellige postvakjes’

Een boek over een vrouw die al jaren bezig is met lijnen en steeds zegt nieuwe kleren te kopen, wanneer er nog een paar kilo af zijn, dat gebeurd dus nooit. Ze is geliefd bij iedereen, maar verstopt zich zelf in haar zwarte garderobe.

Zelfs haar ultieme baan laat ze schieten omdat ze denkt niet in de bedrijfskleding te passen.

Ik schaar mijn ‘vliegfantasie’ onder hetzelfde kopje als ‘wanneer ik slank ben, begint mijn leven

Een boek waar bij ik af en toe in de lach schoot, maar wat niet echt mijn verhaal is. Ik kan me niet inleven in het leven van Flo. Ik denk een heerlijk boek voor mensen die net als Flo eeuwige lijn pogingen en uitvluchten wel zat zijn. Ik denk dat je het leven van Flo wel kunt begrijpen, misschien krijg je een spiegel voor gehouden en kom je net als Flo tot de ontdekking dat niet iedereen, eigenlijk niemand, een ideale maat heeft.

Stop met deze onzin en ga echt leven.

  • Schrijfstijl        4  ****
  • Leesplezier      3 ***
  • Plot                   2 **
  • Psychologie    3 ***
  • Originaliteit     2 **

3 sterren voor dit boek en dan vooral omdat Hester heerlijk kan schrijven en je het voor je ziet. Een volgend boek van haar zal ik zeker oppakken.

download-3

Lieve Leesgroet Caroline

Koop bij bol.com

hotovisi-download

%d bloggers liken dit: