Theo Bakker las Vincent – Peter Geelen en genoot van begin tot het einde..

Vincent- Peter Geelen

Een boek wat je in één ruk uit leest zo aangrijpend

  • Nederlandstalig
  • 9789462420533
  • september 20169200000065170294

De Achterflap

Vincent Van Gogh. Zijn leven, zijn roeping, zijn drama. Veel van de schilderijen van Vincent Van Gogh zijn wereldwijd bekend. Meer dan honderd jaar na zijn overlijden bezoeken mensen nog steeds massaal de musea waar zijn werken worden tentoongesteld. De meesten onder ons kennen wel enkele legendarische feiten uit zijn leven, maar slechts weinigen weten wie hij echt geweest is.

Dit is geen droge biografie, maar een levendig en boeiend verhaal. Een biografische roman die de geschiedenis geen geweld aandoet, maar het leven van Vincent Van Gogh weergeeft zoals hij het in werkelijkheid heeft geleefd. Het is pas de tweede roman ooit die over zijn leven is geschreven. Wanneer u dit boek begint te lezen, zal u gegarandeerd niet meer stoppen. Een fascinerend kunstenaar, maar vooral: een bijzonder mens

De Mening van Theo

De schilder Vincent van Gogh heeft me sinds een aantal jaren erg geboeid. Dat kwam door een bezoek aan het Kröller-Muller museum, waar ik met een groepje mensen een rondleiding kreeg en vooral uitleg over Vincent (en ook over Piet Mondriaan). Deze laatste spreekt me niet aan.

Wanneer ik het boek in handen houd spreekt de omslag mij gelijk enorm aan de titel duidelijk. Het boek kwam ik tegen op het verlangenlijstje van mijn vrouw Marijo en heb het voor haar aangeschaft. Toen het eenmaal in huis was moest ik het wel lezen.

Het is een stukje geschiedenis zoals het op de basisschool geleerd zou moeten worden. Geen jaartallen en dooie mensen in je kop stampen maar echte boeiende gebeurtenissen. Het is goed te bevatten, zelfs door iemand die vrijwel nooit leest. Ook is het behoorlijk spannend omdat Vincent tijdens zijn leven verguisd en vernederd wordt. Hij kon ook moeilijk van de alcoholische drank afblijven waardoor zijn lichaam ernstige gebreken ging vertonen.

Het hele verhaal heeft me echt aangesproken. Ik zou naar de plaatsen in het boek op zoek willen gaan, te beginnen in Zundert. Gewoon voelen of hij er nog “leeft”.

Het verhaal heeft me aangegrepen van begin tot het eind.

Dat ik het in een paar dagen heb gelezen moet wel genoeg zeggen!

Dit boek is gewoon een Mustread en ik geef het dan ook 5 sterren omdat wegleggen geen optie was en het me zo aangreep. Een aanrader voor een ieder.

download

Warme groet Theo Bakker

Koop bij bol.com

%d bloggers liken dit: