“2016 is bijna ten einde en hoe was Kimberley haar lees jaar….?”

* Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom?

Did I Mention I love you? – Estelle Maskame. Een van de leukste young adult boeken die ik las. Een pakkende en herkenbaar verhaal. Een mustread voor de young adults onder ons.

photovisi-download-51

* Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

Later als ik dood ben – Ilse Ruijters. Dit boek ontving ik van de uitgeverij The House of Books. Een ware psychologische thriller van het hoogste formaat. Ik noemde bij het schrijven van de recensie zelfs te term ‘mindfuck’. En daar sta ik nog steeds achter. Het is een boek vol haken en ogen die je continue misleiden.

photovisi-download-36

* Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom?

Alles houdt op te bestaan – Elizabeth Brundage. Dit boek ontving ik als recensie exemplaar van de uitgeverij. Het was een behoorlijk dik boek die zowel de stempel Roman als Thriller kreeg. Dit wekte mijn interesse. Het boek is werkelijk uitmuntend geschreven en een echte mustread. Als je het genre Roman kan combineren met Thriller, ben je wat mij betreft een top auteur.photovisi-download-18

 

* Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

Ontworteld  van Naomi Novik. Het thema en genre kon me totaal niet boeien. Ik vond het  verhaal ongeloofwaardig. Het is al niet mijn thema om mee te beginnen maar ik wilde het boek wel een kans geven. Het boek was zelfs boek van de maand op mijn blog. Helaas voldeed het niet aan de verwachtingen.

photovisi-download-52

 

* Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

Ik zal leven – Marianne Thamm. Ik heb zelf een heftig incident meegemaakt, waarbij ik bijna was overleden. Dus dit boek bevat veel herkenbare aspecten voor mij. Ik vond het knap hoe zij haar verhaal kon vertellen met de emotie er erbij zit.

photovisi-download-53

 

* Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

Tot nu toe 48, maar ik heb nog een paar weken. Dus er komt nog we wat bij. Mijn streefaantal was 30. Ik weet het, erg laag, maar ik had geen idee hoeveel ik las in een jaar en dit jaar hield ik het voor het eerst bij. Volgend jaar zal ik hem wat bijstellen.

 

* Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan

Jeetje, lastige vraag. Je zou denken dat mijn lijst geslonken is,  alleen niets is minder waar. Er zijn ook weer de nodige boeken bijgekomen. Dus mijn NTL lijst is weer behoorlijk lang. De volgende drie boeken wil ik sowieso snel lezen in 2017:

  1. Judas – Astrid Holleeder
  2. De vrouw die door het vuur ging – Manda Scott
  3. Het meisje in de trein – Paula Hawkins

photovisi-download (55).jpg

Lieve Leesgroet Kimberley

 

 

%d bloggers liken dit: