Recensies·Recensies van Caro

Masterplan – Pjotr Vreeswijk “Actiethriller en een top debuut..”

Masterplan – Pjotr Vreeswijk “Actiethriller”

Het Vierde Rijk komt zo wel heel dicht bij

Samenvatting:

Ruim zeventig jaar nadat een Duitse naziwetenschapper zijn geheime Wunderwaffen van de brandstapel wist te redden, vindt er in het grensgebied van Soedan een mysterieuze explosie plaats waardoor de bevolking van een compleet dorp van de aardbodem verdwijnt. Als het bericht van de slachting Europa bereikt, wordt Alex De Klerck, een agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn team reist hij naar Khartoem, waar zij door een lokaal ingehuurde agent worden opgevangen. Ze weten niets, hebben amper aanknopingspunten en zijn geheel aangewezen op de hulp van een onbetrouwbare huurling. Als het team dicht bij de ontknoping komt, slaat een onzichtbare vijand meedogenloos toe en doet Alex een huiveringwekkende ontdekking; de wereld staat op het punt drastisch te veranderen. 

I’m the walkin’dude. Ican see all the world.

Twist your minds with fear. I’m the man with the power

Among the living

Follow me or Die…

Among the Living. Anthrax

Mijn mening:

Toen ik me inschreef voor de leesclub van Thrillzone had ik een beetje spijt, want eigenlijk leek  het boek me niets voor mij, maar toch wilde ik het wel eens proberen. Een boek dat ik niet gauw zou oppakken in de boekhandel.

Op zich een prachtige cover, maar een echte mannen cover, vind ik.

In het begin had ik nog wel wat moeite met het steeds verplaatsen naar een ander land of plaats.

We begonnen in 1945 Polen, dit was de proloog.                                                                                               Deel 1 speelt zich af tussen Brussel 2016, drie maanden eerder in Zuid-Soedan, heden Khartoem, heden Argentinië en tussen verschillende hotels in Soedan.

Verschillende verhaallijnen die naar één plot moet leiden.

Een boek wat je niet even tussen door oppakt, maar waar je je constante aandacht bij nodig hebt. Toen ik wat meer tijd aan het boek kon besteden ging het verhaal me steeds meer trekken en vanaf ongeveer blz 175 kon ik het boek niet meer weg leggen.

Deel 2 vanaf blz 255 is de ontknoping.

Waarom er een deel 1 en 2 zijn gemaakt daar ben ik nog niet achter, maar 2 delen was voor mij niet echt nodig geweest.

Toen ik eenmaal door had hoe de spelers in het verhaal tegenover elkaar stonden werd ik steeds meer meegesleept door Alex, Suzanne en Peter. Dit team wordt ingezet omdat er een soort van aanslag is gepleegd en zij gaan uitzoeken wat voor soort aanslag dit is geweest en wie hiervoor verantwoordelijk zijn. Een bloedstollende zoektocht waarbij de leden vaak de dood in de ogen kijken.

Mijn min puntje is dat er heel weinig romantiek in voor komt en juist gecombineerd met een thriller vind ik dat zo heerlijk lezen.

Enkele personages worden niet tot het einde mee genomen in het verhaal, wat ik jammer vond, maar andere personages namen deze plekken in. Beetje cryptische omschrijvingen zo, maar anders geef ik spoilers weg.

Het plot had een verwachte maar ook een  onverwachte kant en ik sloot het boek dicht met een zucht, hopende dat er een vervolg komt met enkele personages van Masterplan

Pjotr heeft echt een geweldig debuut neer gezet met Masterplan en ik ben heel benieuwd naar zijn nieuwe boek.

  • Schrijfstijl            4
  • Leesplezier         4
  • Plot                       4
  • Spanning             5
  • Originaliteit        5

images

Een echte aanrader voor de fans van actie thrillers

Lieve leesgroet Caroline

Koop bij bol.com