“2016 is ten einde en hoe was Jolanda haar lees jaar….?”

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom?

Kelly Rimmer – Ik zonder jij

Het verhaal is in eenvoudige taal geschreven en brengt je regelmatig een lach en een traan. Het neemt je mee naar Sydney en omgeving en door de hoofdstukken heen leer je deze stad ook een beetje kennen. Het karakter van Lilah is heel goed uitgewerkt.
Waar je in het eerste deel een beetje geërgerd was omdat het twee zo uiteenlopende mensen waren die samengebracht worden, begrijp je stukje bij beetje meer de beweegredenen van Lilah. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat het een ontzettend mooi verhaal wordt. Dit hartverscheurende liefdesverhaal pakt je vast en blijft nog een heel tijdje nazinderen .Maar hoelang kan Lilah haar geheim bewaren voor haar soulmate?
Prettig leesbare, goed vertaalde roman van de Australische auteur. Heel boeiend en invoelend beschrijft ze de zich ontwikkelende relatie van Callum en Lilah en haar terughoudendheid. De goed opgebouwde plot werkt toe naar de schokkende ontknoping en een mooi, overtuigend slot.
 photovisi-download-46

  • Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

Sarra Manning – De laatste dans

Eens in de zoveel tijd kom je een verhaal tegen wat je vastgrijpt en niet meer los laat.

Dat had ik met de laatste dans. De laatste dans is een heerlijke prachtige eigentijdse historische fictie waar de schrijfster veel research voor heeft gedaan.

Beide lijnen lopen moeizaam en prachtig door elkaar heen en worden heel logisch samen gevoegd.

De schrijfstijl is prachtig, de details over de oorlogsjaren toont aan dat er groot onderzoek is gedaan om de nauwkeurigheid te waarborgen.

Het beschrijvend karakter van het verhaal is uitstekend, je kunt bijna de smaak proeven van de donuts die Rose eet, de koffie die ze drinkt. De details over Rainbow Corner roept levendige beelden op en dwingt mij om hier meer van over te lezen.

zelfs dikker gemogen om meer over het leven van Rose, maar ook die van Jane te vertellen.

Een geweldig verhaal dat mij geboeid heeft vanaf hoofdstuk één, met name de historisch gedeeltes. En ik ga zeker meer boeken van deze schrijver lezen.

photovisi-download-47

  •  Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom?

Colleen Hoover – misschien ooit

Bestseller schrijfster Colleen Hoover is er wederom in geslaagd om een prachtige liefdesverhaal te schrijven. Ze neemt je mee in een rollercoaster van emoties waardoor je het gevoel krijgt als of je zelf mee speelt in het verhaal.
De bij passende muziek maakt het geheel nog echter en gevoeliger. Een boek wat je van het begin tot het eind boeit en niet meer wil weg leggen. Het moet uit.
De romantische/emotionele scènes worden zo beschreven dat je er een brok van in de keel krijgt, klamme handen en met de mooie muziek op de achtergrond blijven de tranen niet binnen.
Dit boek zou verplicht moeten zijn voor elke feelgood liefhebber.
De schrijfstijl is prachtig en levens echt, goed en duidelijk en vlot te lezen.

photovisi-download-48

 

  • Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

Ik lees een boek altijd uit, hoe saai het ook is. Knielen op een bed violen is het enige boek waar ik mee gestopt ben. Veel te zwaar en saai, ga wel nar de film dacht ik. Wat nog steeds moet overigens.download-69

 

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

Misschien ooit van Colleen Hoover, zie hierboven.

En mischling van AFFINITY KONAR, te weten dat het echt gebeurd is, zo heftig.

 photovisi-download (50).jpg

  • Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

Ik ben in boek 103 van dit jaar bezig. Doe bij hebban mee aan de challenge, 100 stuks. Heb hem dus duidelijk gehaald.download-75

  • Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan

Hij word alleen maar groter. Komen zoveel mooie boeken uit, steeds maar weer.

Boven aan mijn lijstje staat Kristin Hannah, midden in een winternacht. Hoop hem met Kerst te krijgen zodat ik hem 2017 gelezen heb.

photovisi-download-49

 

Lieve Leesgroet Jolanda

 

 

 

%d bloggers liken dit: