Duo recensie...·Recensies

Elsa & Moon lazen Sprakeloos -Anne Nicolai. Samen gaven zij hun mening!

Sprakeloos van Anne Nicolai

Elsa & Moon delen hun mening gezellig samen 

  • Titel: Sprakeloos
  • Auteur: Anne Nicolai
  • De Crime Compagnie
  • 250 pagina’s
  • ISBN: 978 946 1090 614

9200000006236862

De samenvatting:

Chloe werkt als journaliste bij een dagblad, ze woont samen met Alex, een filosoof. Hij is ervan overtuigd dat taal de bron is van alle leugens, daarom spreken ze niet met elkaar. Alleen het hoognodige communiceren ze via Post-its.

Dit werkt prima, totdat Chloe een oude camera koopt waar een foto in staat van een vermoord meisje. Een reeks onverklaarbare gebeurtenissen volgt. Chloe beseft dat als ze dit mysterie wil oplossen spreken goud is…

De mening van Elsa

” Verrassend en bevat een heerlijke sfeer….!”

Wat mij betreft een fijne thriller met een origineel verhaal. Door de soepele schrijfstijl van Anne Nicolai leest het verhaal makkelijk en lekker vlot door. Het boek is opgedeeld in vier delen met elk hun eigen titel passend bij het verhaal. De delen zijn weer verdeeld in dagen inclusief data. Persoonlijk vind ik dit fijn lezen omdat het overzicht geeft en natuurlijk pauzes aangeeft tijdens het lezen.

Het verhaal op zich is origineel in zijn genre. Het heeft mij meerdere malen weten te verrassen en op een ander spoor gezet tijdens het lezen. Het is natuurlijk ook relatief uniek dat mensen niet met elkaar praten maar op een andere manier met elkaar trachten te communiceren. Dit laatste is ook wat mij aantrok om het verhaal te lezen toen ik de achterflap tekst las van het boek.

De hoofdpersonages in het verhaal hebben wellicht geen hele diepgaande uitgeschreven psychologie, dit maakt echter voor de leesbaarheid van het verhaal niet uit. Daar waar nodig worden de gedachtegang en beweegreden wel uiteen gezet. Hierdoor wordt toch de juiste sfeer gecreëerd voor een thriller wat mij betreft.

Mening van Moon 

“Een heerlijk boek voor tussendoor..”

De cover van Sprakeloos spreekt mij persoonlijk niet heel erg aan, Ik zou hem niet heel snel op pakken in de winkel misschien omdat het een beetje te hoog roman gehalte heeft? Ik kan er niet precies de vinger op leggen op zich is hij mooi donker en heeft wel iets met die rode lippen van de mevrouw op de omslag, maar ik vind de mevrouw toch iets te lief denk ik?

De tekst op de cover is wel mooi spreken is zilver zwijgen is goud, dat heeft wel iets wat me intrigeert wat is er gebeurd dat er niet gesproken mag worden.

Het boek neemt je mee in het leven van Chloe, je leert haar rustig aan kennen, haar leven haar vrienden en haar werk omgeving. Heel langzaam wordt je meegezogen in haar wereld, van stilte, en vooral van vragen. Het boek is lekker geschreven je leest het vlot door, je raakt steeds nieuwsgierig naar wat er nu gebeurt kan zijn! Halverwege het boek zijn er al meerdere plots door mijn hoofd gegaan. Zou zij het gedaan hebben, zou hij er achter zitten. De spanning is goed op gebouwd. Tijdens het lezen snap ik de omslag beter en vind deze heel goed bij het verhaal passen. Het plot is tot het einde verrassend, het was niet wat ik verwachtte tijdens het lezen. Er zit niet een heel hoog spanningsgehalte in maar het is een heerlijk boek voor tussen door, eentje die lekker weg leest. Lekker een tussendoor boek met goed opgebouwde spanning!

 

Koop bij bol.com

Lieve Leesgroet Elsa & Moon 

photovisi-download-54