“2016 is ten einde en hoe was Anita haar lees jaar….?”

  • Welk boek vond je het op drie na mooiste van 2016 en waarom?

 Ik zal er zijn, een YA van Holly Goldberg Sloan. Een sprookje in een modern jasje. De kaft is al een plaatje, zou dit boek dus zeker oppakken. Het verhaal neemt je mee in het leven van verschillende mensen die allemaal op de één of andere manier met elkaar verbonden zijn. De personages worden goed uitgediept en het trieste leven van Sam en Riddle raakt je. Toch is dit boek niet alleen maar kommer en kwel, de auteur weet er op een subtiele manier ook de nodige humor in te verwerken (Bobby Ellis) en ook een dosis spanning wanneer de jongens zoek raken. Ik heb ontzettend genoten van dit debuut. photovisi-download-19

  • Welk boek vond je het op twee na mooiste van 2016 en waarom ?

 De 9 dagen van Rabbit Hayes vanwege de emoties die het los maakt maar ook de manier waarop het geschreven is. Je gaat terug in de tijd en het levensverhaal van Rabbit wordt verteld met al zijn ups en downs. En ondanks het onderwerp zit er ook humor in het verhaal. Het wordt verteld vanuit verschillende personen en met iedereen leef je mee. Als je het boek uit hebt heb je ‘t idee dat je de mensen persoonlijk hebt gekend.

photovisi-download-20 

  • Welke boek vond je het allermooiste van 2016 en waarom?

 Het Joshuaprofiel van Sebastian Fitzek. Ik ben een groot fan van Fitzek zijn psychologische thrillers en de manier waarop hij altijd de lezer op het verkeerde been zet, soms zelfs nog in zijn dankwoord ;-). Interessante personages, psychologie en spanning maken van dit boek een echte pageturner.

photovisi-download-21

  • Welk boek heb je niet uit gelezen, en waarom niet?

 Ik heb alle boeken uitgelezen maar er waren er wel een aantal bij waarbij me dat veel moeite kostte zoals All-Inclusive van Suzanne Vermeer en De zelfmoordclub van Arto Paasilinna. De eerste vanwege de totale oppervlakkigheid en de tweede vanwege de afstandelijkheid in het verhaal.

 photovisi-download-23

  • Van welk boek werd je het meest geëmotioneerd welke raakte je het meeste?

 De 9 dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin en Khaddafi’s slavin van Annick Cojean. Bij het boek van Anna McPartlin wordt je natuurlijk getroffen door het lot van een jonge vrouw die niet lang meer te leven heeft en hoe zij en haar familie hier mee omgaan en bij het boek van Cojean word je heel erg boos  en is er veel onbegrip over hoe zoiets kan gebeuren. 

photovisi-download-17

Hoeveel boeken heb je denk je gelezen dit jaar? Heb je je streef aantal gehaald of niet?

 Mijn streven was 60 maar dat heb ik niet gehaald. Ik sta nu op 48 en zal er waarschijnlijk nog een stuk of 3 lezen. Is niet erg, het is tenslotte geen wedstrijd. Het gaat er vooral om dat je geniet van je boek en de wereld die je daarmee binnenstapt.

 

  • Is inmiddels je Nog Te Lezen Lijst iets geslonken of wat staat er op jou NTL lijstje voor 2017 Boven aan

 Haha, mijn lijst wordt altijd alleen maar langer! Er staat niet echt één boek bovenaan maar als er volgend jaar een boek uitkomt van Michael Berg, Esther Verhoef, Michael Robotham, Linwood Barclay of Sebastian Fitzek gaan die altijd voor op de boeken die ik nog op de stapel heb liggen ;-).

photovisi-download (24).jpg

 

Lieve Groet Anita Poot Knulst

10411898_581709818615134_7073316870675507005_n

 

%d bloggers liken dit: