Recensies·Recensies van Moon

Stille Getuigen – Godijn Publishing “Verhalen waar wij getuigen van mogen zijn”

Stille Getuigen

Stille getuigen, verhalen die je raken. De één iets meer dan de andere!

  • ·         Auteur: Debby Snel, Ditty van Drenth, Elly Godijn, Jack Rood, Jeroen Kraakman, Lieve van den Berg, Linda Kreuk, Mieke Koomen, Petra Ross, Tanya Hartman Kok
  • ·         Aantal pagina’s 269
  • ·         ISBN 978-94-92115-20-1
  • ·         Jaar uitgave 2016

download-22Samenvatting

Op hoeveel verschillende manieren kan iets of iemand een stille getuige zijn?
Tien schrijvers hebben een jaar lang gespeeld met deze vraag. Het resulteerde in achtentwintig zinderende verhalen.

Wat doe je als buurvrouw, wanneer je per ongeluk binnenloopt in een gruwelijke crime scene? Hoe houdt een kleine jongen stilletjes het huwelijk van zijn ouders bij elkaar? En wat als je alles nog glashelder hoort, maar de mensen om je heen denken dat je je in een definitieve coma bevindt?

Deze en meer dilemma’s worden tot op het bot uitgespeeld door de vele eigenzinnige personages. Eén ding is zeker: iedereen is wel eens een stille getuige geweest!

Mening

“Hij is mijn stille getuige, maar een stille getuige is niet zo stil als je denkt”

Achtentwintig verhalen geschreven door tien schrijvers, allen hebben zij hun hoofd gebogen over het onderwerp “Stille Getuigen”. Alle tien hebben zij hun eigen visie over dit onderwerp, alle tien maken ze daar een verhaal van. Het zijn achtentwintig verhalen welke iets te vertellen hebben, de één staat me iets meer aan en raakt me meer dan de andere.

Je maakt in dit boek kennis met tien schrijvers die mee hebben gewerkt aan een Schrijfproject van Godijn Publishing, nu is er weer project bij Godijn Publishing en zal het gaan over het onderwerp ‘Soms niet”. Ook dit onderwerp kun je breed oppakken, dit is het originele aan het idee.

Erg leuk, dat sommige schrijvers elkaars verhaal afmaken. Dit vind ik een origineel idee, het geeft een verhaal iets extra`s en zo merk je dat elke schrijvers het anders beleeft. Hoe leuk zou het zijn om zo een heel boek te maken. Het geeft een heel originele twist aan een verhaal.

Sommige schrijvers hebben wat meer verhalen geschreven over “Stille Getuigen” er zitten verhalen bij die me echt raken en sommige lees je met een glimlach op je gezicht. Maar elk verhaal heeft iets intrigerend, het zijn verhalen over een onderwerp waarbij je niet meteen denkt aan vrolijkheid en gezelligheid, de verhalen hebben een zwaarte in zich. Sommige schrijvers hebben een bepaalde schrijfstijl die me erg aanstaat, van deze schrijvers zou ik dan ook graag meer willen lezen. Een heel goede manier om schrijvers te leren kennen.

“Hij kan toveren met woorden en is een meester in het verdraaien ervan. Ook zonder schmink draagt hij een masker”

Stille getuigen krijgt van mij 4 sterren.

download-4

Lieve Leesgroet Moon 

 

photovisi-download-32